Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Head of Complex & International Claims Sverige – If

Vissa skulle kalla rollen för Head of Complex & International Claims Sverige, men egentligen söker vi dig som skapar klarhet i det komplicerade, bygger lag med erfarna specialister och har en kommunikativ fallenhet.

Vill du sätta din prägel på hur vi på If hjälper våra kunder som drabbas av stora, internationella och komplexa skador? Vill du leda och utveckla högt kompetenta medarbetare? Är du intresserad av människor, försäkring, kundrelationer, kommunikation, juridik och ledarskap?

Kom och jobba med oss på Nordens ledande sakförsäkringsbolag. Hjälp oss att skapa trygghet för våra kunder. Bli en del av vår skadeorganisation.

Vi handlägger ansvars-, egendoms-, transport- och cyberskador för Ifs kunder inom affärsområdena Företag och Industri. Affärsområdena Företag och Industri försäkrar tillsammans alltifrån mindre, svenska bolag till landets största koncerner med globala risker och försäkringsprodukter.

Om rollen
Till vårt team som hanterar våra största och mest komplexa skador söker vi nu en ledare med stark juridisk kompetens. Personen ska både vara detaljorienterad och ha strategisk höjd. Erfarenhet av projektledning och förhandling är centralt. Du har ett rättvisepatos och drivs av utveckling.

Du kommer att leda ett ambitiöst, seniort och härligt team.

Ditt teams främsta uppgift är att hjälpa våra kunder genom en skadehändelse på ett tryggt och effektivt sätt med ett affärsmässigt förhållningssätt. Centrala verktyg i detta arbete är rådgivning, kompetens och korrekthet.

En stor andel av skadorna är internationella. Ditt teams arbete innefattar därför projektledning av, och ett nära samarbete med, exempelvis externa skadekonsulter, forensic accountants, advokater och andra försäkringsbolag runt om i världen.

Du kommer arbeta väldigt nära dina motsvarigheter i de nordiska länderna. Inom tjänsten finns en möjlighet att på sikt ta ett övergripande nordiskt ansvar för Ifs internationella skadereglering.

I din roll ingår bland annat att

  • Coacha, utveckla och leda ditt team.
  • Säkerställa en ändamålsenlig hantering av Ifs största och mest komplexa skador.
  • Arbeta för en allt bättre kundupplevelse.
  • Delta i den svenska ledningsgruppen för kommersiell skadereglering.
  • Säkerställa ett tätt och produktivt samarbete internt inom If, exempelvis gentemot Underwriting, Riskmanagement, Sales samt Produkt & Pris.
  • Daglig drift och hantering av skadeverksamheten.

Vem är du?

Vi söker dig som är en engagerad ledare. Du inspirerar och motiverar. Du har ett tydligt kundfokus och ett affärsmässigt förhållningssätt. Du skapar sunda affärsrelationer. Du är bra på att ta människor. Du är strukturerad, känner dig trygg i att fatta beslut och är intresserad av utveckling. Du är en skicklig jurist.

Du har dessutom:

  • en juristutbildning så som svensk jur. kand. eller affärsjuridisk examen,
  • betydande förhandlings- och projektledningserfarenhet, samt
  • mycket goda färdigheter i engelska och svenska, dvs uttrycker dig obehindrat i både tal och skrift.

Erfarenhet av försäkring är en fördel (exv som underwriter, skadechef, försäkringsjurist, skadereglerare eller annan rådgivare), men inget krav.

Vad kan vi erbjuda dig?

Ett mycket spännande ledaruppdrag med stora möjlighet att skapa ett internationellt nätverk och bli en än vassare jurist. Du kommer få en nyckelroll för Ifs största kunder.

Mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen:
Placeringsort: Bergshamra, Stockholm, är en tydlig preferens.

Startdatum: Så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid.

Sista ansökningsdag: 22 augusti 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

För att ansöka vill vi att du bifogar ett CV, examensbevis och ett personligt brev. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail utan att du måste ansöka via vårt rekryteringsverktyg.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta rekryterande ledare, Klas Liljefors, Head of Business Claims, Sverige på 0768-552941 alternativt Amelie Löjdahl, HR Business Partner på 010-6036689.

Vi ser fram mot din ansökan!

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: