Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Förvaltningsjurister till svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en strukturerar och driven jurist för arbete med att stödja och företräda myndighetens verksamheter i förvaltningsrättsliga frågor. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som jurist hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning, rättsfrågor och säkerhetsskydd. Du kommer arbeta vid Rätts- och informationskontoret. Kontoret har i uppdrag att föra diarier, hålla myndighetens arkiv, bereda remisser och utlämnandeärenden samt lämna rättsligt stöd till chefsjuristen och övriga myndigheten. Kontoret har en stödjande, styrande och en strategisk roll inom sina expertområden.

Ditt uppdrag består av att stödja och företräda myndighetens verksamheter i förvaltningsrättsliga frågor. Detta innefattar bl.a. att handlägga remisser, begäran om utlämnande av allmän handling och begäran om registerutdrag. Arbetet innefattar även att upprätta rättsutredningar, kvalitetssäkra interna föreskrifter och utkast till beslut. Du kommer även att delta/genomföra föredragningar samt genomföra interna utbildningar på det förvaltningsrättsliga området.

Du kan

Vi söker dig som har en kandidatexamen i juridik, eller innehar juristexamen. Du har även en notariemeritering. Rollen kräver att du har erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete från t.ex. annan statlig myndighet, domstol, advokatbyrå eller motsvarande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Office. I övrigt har du mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med personuppgiftsbehandling och Dataskyddsförordningen. Har du erfarenhet av arbete med upphandlingsfrågor är även det en fördel.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rätt person för tjänsten har hög integritet och trivs med att arbeta med komplexa frågor och har förmåga att både förstå och producera dokument som håller hög språklig nivå och en hög kvalitét.

För att trivas i rollen söker vi dig som har ett stort eget driv och kan strukturera dina arbetsuppgifter och processer på ett effektivt sätt.  Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Helene Bergquist Frederiksen på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-03-07.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer information och ansökan – klicka HÄR


Dela sidan:
Skriv ut: