Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Forskningsjurist

Tycker du om att lösa juridiska problem? Har du erfarenhet av juridiskt arbete inom forskningsfinansiering och vill göra skillnad? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor för att förbättra och förenkla för RISE att bidra till samhällets omställning genom innovation?

Grants Office och Informationscenter är RISE forskningsstödjande funktion och är en enhet inom funktionen Technology Office. Vi som jobbar på Grants Office och Informationscenter är forskningsrådgivare med lång erfarenhet inom forskning, forskningsfinansiering samt vetenskaplig information och publikation. Vi jobbar som ett team där allas kompetenser behövs och där vi stöttar varandra i olika forskningsrelaterade frågor. Vi söker nu en jurist med erfarenhet av forsknings-, avtals- och statsstödsfrågor för att komplettera vår kompetens.

Som Sveriges ledande forskningsinstitut deltar RISE i hundratals offentligt finansierade forskningsprojekt inom ramen för sin icke-ekonomiska verksamhet, vilken utgör ca 30% av omsättningen. Som forskningsjurist kommer du att arbeta proaktivt och ge stöd till medarbetarna i statsstöds- och avtalsfrågor kopplade till forskningssamverkan och andra forskningsrelaterade frågor.

Om rollen
I rollen som forskningsjurist kommer du att få möjlighet att arbeta mot såväl verksamhet som ledning och förväntas arbeta både som stöd för RISE medarbetare i avtalsfrågor och proaktivt mot externa forskningsfinansiärer där du också kan förväntas driva vissa juridiska frågor.

Att stödja RISE medarbetare består tex av att ge medarbetarna övergripande juristhjälp och avtalsstöd i ansökningsstadiet samt ett övergripande ansvar för de större modell- och mallavtalen (Horizon Europe m m). Du kommer också att stötta i de legala frågor som uppstår i våra aktiviteter kopplade till European Institute of Innovation and Technology (EIT) och vara ansvarig för utbildningsinsatser för att höja kunskapsnivån hos medarbetarna avseende verksamhetsåtskillnad, statsstödsregler och immaterialrätt.

Det proaktiva arbetet består i att representera RISE i EARTO*s och Vinnovas arbets- och referensgrupper för legala frågor samt att arbeta för att nå samsyn i tolkningen i statsstödsregelverket med RISE största forskningsfinansiärer, som Vinnova och Energimyndigheten. Vidare innebär det proaktiva arbetet att sätta upp mallar, rutiner och processer som bidrar till att RISE maximerar regelefterlevnaden. Eftersom RISE är en organisation med verksamhet över hela landet medför tjänsten en del resande.

Placeringsort för tjänsten är öppen.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och med yrkeserfarenhet i forskningsfrågor, gärna från forskningsfinansierande myndighet, EU-kommissionen och/ eller Grants office eller motsvarande forskningsstöd inom akademin eller industrin. Du är analytisk, noggrann, strukturerad, målmedveten, lösningsorienterad och har stor erfarenhet av arbete med statsstödsfrågor och har även ett stort och aktuellt nätverk i och är välorienterad i forskningsfinansieringslandskapet. Du är van att arbeta självständigt och är en pragmatisk jurist med god rådgivningsvana och är trygg med att fatta beslut. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!
Låter det intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryterande chef Per Lindquist, +46 10 516 62 03. Sista ansökningsdag är den 9 april 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Klicka här för att ansöka

*EARTO: European Association of Research and Technology Organisations.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, SACO 010-516 62 21 samt Linda Ikatti, Unionen 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Forskning, jurist, avtalsstöd, innovation, Grants Office och informationscentrum, RISE


Dela sidan:
Skriv ut: