Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Folkbildningsrådet söker jurist

Är du en erfaren jurist med inriktning på förvaltningsrätt? Delar du vårt engagemang för folkbildningens betydelse för samhället? Folkbildningsrådet söker nu en jurist med notariemeritering och kvalificerad förvaltningsrättslig erfarenhet som kan svara för Folkbildningsrådets juridiska frågor.

Folkbildningsrådet

Folkbildningsrådet fördelar och följer upp statsbidrag till folkhögskolor och studieförbund. Vi skapar förutsättningar för en fri och självständig folkbildning som svarar mot individens och samhällets behov. Vår vision är kunskap, bildning och handlingskraft i hela samhället. Folkbildningsrådet är en ideell förening med vissa myndighetsuppdrag givna av riksdagen och regeringen. Vi välkomnar dig som delar vår ambition och ser folkbildningen som en viktig kraft i samhället.

Tjänsten

Du är Folkbildningsrådets jurist och arbetet omfattar alla slags juridiska frågor som kan förekomma hos oss. I arbetsuppgifterna ingår juridisk rådgivning till ledning och medarbetare i frågor som handlar om allmän förvaltningsjuridik, de förordningar som styr statsbidragen till folkbildningen, offentlighetsprincipen, dataskyddsfrågor och informationssäkerhet samt studerandes rättigheter på folkhögskola.

Du deltar i utredningar, besvarande av remisser, ärendeberedning och i framtagande av Folkbildningsrådets villkor och anvisningar till studieförbund och folkhögskolor. Arbetet sker ibland självständigt men oftast i samarbete med andra medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Juristexamen och notariemeritering samt minst sex års erfarenhet av arbete inom offentlig sektor med relevant förvaltningsrätt.
  • Erfarenhet av kvalificerad rådgivning och beredning.
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som person är du en god analytiker som är bra på att lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har lätt att sätta dig in en ny verksamhet och nya arbetssätt. Du har ett gott omdöme och hög integritet samtidigt som du har förmågan att vara lyhörd för verksamhetens behov. Det är viktigt att du trivs med att växla mellan att arbeta självständigt och i grupp.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat inom utbildningssektorn eller med utbildningsfrågor.
  • Erfarenhet från arbete eller förtroendeuppdrag i det civila samhällets organisationer.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta enhetschef Linda Rosén 08-412 48 01. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Lotta Ragelius 08-412 48 08. Facklig representant är Ingela Johansson 08-412 48 43

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Vi tillämpar sex månades provanställning. Intervjuer kommer att ske löpande. Rekryteringsprocessen innehåller intervjuer, arbetsprov och referenstagning.

Folkbildningsrådet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Vårt kontor finns på Ringvägen 100 vid Skanstull. Resor i tjänsten kan förekomma. Vi är cirka 30 anställda och har kollektivavtal med Unionen.

I denna rekrytering har Folkbildningsrådet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2021.


Dela sidan:
Skriv ut: