Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Publicerat 11 juni, 2019

Finance director till specialistläkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics

Gazella rekryterar nu en driven och strukturerad Finance Director till Calliditas Therapeutics. Calliditas Therapeutics är ett specialistläkemedelsbolag som är inriktat på utveckling av högkvalitativa läkemedel och är noterade på Stockholm Mid Cap. Bolaget befinner sig nu i en spännande fas och söker en Finance Director som kommer att arbeta tätt med bolagets CFO. Du kommer i denna tjänst att ha ett helhetsansvar för bolagets ekonomi. Tillsammans med bolagets CFO kommer du att bygga ekonomifunktionen, vara involverad i strategiarbetet och övriga processer i ett noterat bolag samt vara CFOs högra hand. Till denna tjänst söker vi en ambitiös och lösningsorienterad person med goda kunskaper av revision och/eller redovisning. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Aktivt arbeta med bolagets budgetering samt ekonomistyrning av läkemedelsprojekt.
  • Producera finansiella rapporter till styrelse och ledning samt ta fram delårsrapporter och årsredovisning.
  • Ta fram och analysera månadsbokslut samt ansvara för bolagets kostnadsuppföljning.
  • Arbeta med processerna för finansiell hantering.
  • Hantera ekonomihandboken och redovisningsprinciper.
  • Sköta kontakten med revisorer samt banken och vara spindeln i nätet på bolaget vad gäller ekonomifrågor.
  • Vara CFOs högra hand och stötta i diverse projekt, förhandlingar och strategiarbete.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi en person med akademisk examen samt 3-5 års erfarenhet av revision eller redovisning. Vi ser gärna att du har arbetat med revision på Big4 eller med redovisning och att du har erfarenhet av börsnoterade bolag eller noterade processer. Det är meriterande om du har erfarenhet av IFRS och förståelse för framtagande av finansiella rapporter i noterad miljö. Vidare har du goda erfarenheter i Excel och uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Vi letar efter en ambitiös person med en ”can-do-attityd”. Du trivs med att arbeta i en händelserik miljö och tycker om att lösa problem när de uppstår. Du drivs av ständig kunskapsutveckling och tycker om att vara spindeln i nätet. Vidare är du kommunikativ och trivs att arbeta i en roll där du har många kontaktytor.

Calliditas Therapeutics

Calliditas Therapeutics är ett specialistläkemedelsbolag som är inriktat på utveckling av högkvalitativa läkemedel i nischindikationer där det finns ett betydande medicinskt behov som inte tillgodosetts och där bolaget helt eller delvis kan delta i kommersialiseringen. Bolaget grundades 2004 under namnet Pharmalink AB och är baserat i Stockholm. Calliditas Therapeutics är noterade på Stockholm Mid Cap och har uppbackning från starka investerare med lång erfarenhet av att få ut produkter på marknaden, samt med en tydlig långsiktig vision.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök HÄR! Ansvarig kontaktperson är Katarina Milenkovic.


Dela sidan:
Skriv ut: