Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Erfaren jurist till Trygg-Hansas regressteam

Var med och gör skillnad i en verksamhet som ständigt vill bli bättre. Nu insourcar vi vår regressverksamhet och söker därför en erfaren jurist som vill vara med och bygga upp vårt nya regressteam i Malmö. Du ingår i ett team på sex personer och rapportera direkt till teamets gruppchef.   

Ansvar och arbetsuppgifter:

Som senior regressjurist utreder du Trygg-Hansas regressmöjligheter mot företag, kommuner och privatpersoner. Du utreder möjligheter till återkrav av utbetald försäkringsersättning från den som enligt lag, avtal eller överenskommelse ansvarar för den uppkomna skadan. Du framställer skadeståndsanspråk och argumenterar för dessa utifrån gällande lagstiftning, avtal eller överenskommelser. Du tar ställning till eventuella bestridanden och utreder och bedömer om bevisningen är tillräcklig för att fortsätta driva kravet, om det ska avslutas eller överlämnas till Trygg-Hansas juridikavdelning för rättsliga åtgärder.  

Du kommer i första hand att hantera de största och mest komplexa regressärendena, men i uppdraget ligger att hantera alla typer av regressärenden. Du är även mentor och stöttar mer juniora kollegor med råd och utbildning.    

Utöver det ovanstående kommer du att hålla utbildningar för den övriga skadeorganisationen i regresshantering, delta i projekt för att förbättra verksamheten samt i övrigt tillsammans med teamet driva utvecklingen framåt.  

Din profil:

Vi söker dig som är jur.kand. och har mist sex års relevant arbetslivserfarenhet med mycket goda kunskaper inom skadestånds- och försäkringsrätten. Har du dessutom kunskap inom entreprenadrätten är det meriterande. Du jobbar resultatorienterat och är van att förhandla och att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.  

Då försäkringsbranschen är under ständig förändring, drivet av våra kunders förändrade beteenden och behov, trivs du i en modern organisation med ett högt tempo där förändring är en naturlig del av verksamheten.  

Varför Trygg-Hansa?

Det finns många karriär- och utvecklingsmöjligheter inom Trygg-Hansa och det är du själv, i mångt och mycket, som driver din egen utveckling framåt genom att ta egna initiativ. Det finns stora möjligheter att engagera sig även i sådant som kanske ligger lite utanför din rollbeskrivning.  

Tack vare vår logotyp livbojen, är Trygg-Hansa ett av Sveriges mest välkända varumärken. Det är också ett väldigt omtyckt och respekterat varumärke som har en lång och traditionsrik historia.  

Trygg-Hansa har också ett starkt samhällsengagemang och jobbar med skadeförebyggande arbete på olika sätt för att försöka undvika att människor råkar ut för skador och olyckor. Vi har till exempel ett långsiktigt samarbete med SLS för att stärka vattensäkerheten i Sverige och vi samarbetar med BRIS för att tillsammans med dem lyfta frågan kring psykisk ohälsa för unga.  

Placering:

Malmö  

Ansökan:

Du ansöker genom att skicka in ditt CV och personliga brev senast den 18 november. Intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden. Vänligen kontakta Head of Claims Legal Fredrik von Harten på 0701–68 20 23 om du har några frågor om tjänsten. Mer information och ansökan – klicka HÄR

Fackliga kontaktpersoner:

Saco; Lena Darin tel. 0701-68 28 44. Forena; Elisabeth Sandblom tel. 0701-68 36 68.

Trygg-Hansa är ett av Sveriges största sakförsäkringsbolag med en årspremievolym på runt tio miljarder SEK och cirka 2000 medarbetare. Trygg-Hansa är ett helägt dotterbolag till danska Codan och ingår i den internationella försäkringskoncernen RSA. Vi erbjuder försäkringar för både företag och privatpersoner och är marknadsledande inom barnförsäkringar. För mer information:

www.trygghansa.se


Dela sidan:
Skriv ut: