Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Publicerat 27 juni, 2019

Erfaren jurist till enheten för karteller och förvärv

Vi söker en erfaren jurist för anställning som konkurrensråd eller sakkunnig jurist vid enheten för karteller och förvärv. Enheten ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer.

Dina arbetsuppgifter
– Du leder eller medverkar i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande informationsinhämtning och tillsyn inom avdelningens ansvarsområden.
– Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
– Du bidrar till ett processinriktat arbetssätt genom att säkerställa hög kvalitet i bevisinsamling och värdering.
– Du deltar aktivt i arbetet med att utforma förslag till beslut.
– Du ingår i processteam för att förbereda mål i domstol.
– Du bidrar till kompetensutveckling genom att hålla interna utbildningar.
– Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.

Kvalifikationskrav
Du har akademisk examen i juridik, minst tre års yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol samt mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska.

Du är resultatorienterad, analytisk och tycker om att hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har kunskaper om det konkurrensrättsliga regelverket och om du har yrkeserfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete. Det är även meriterande om du har domstolserfarenhet eller processvana, särskilt från mål som rör konkurrensrätt.

Upplysningar
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Göran Karreskog, enhetschef, enhetschef eller till Emma Farm, personalhandläggare. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (SACO) och Åsa Lövström (ST). Samtliga kan nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2019-08-19 

Välkommen med din ansökan! Klicka HÄR


Dela sidan:
Skriv ut: