Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Enhetschef till Enheten för karteller och förvärv

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Enheten ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och andra konkurrensbegränsande samarbeten mellan företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. På enheten finns ca 25 medarbetare, en biträdande enhetschef och en ansvarig för prövning av företagskoncentrationer. En stor del av enhetens arbete sker i projektform. Projektgrupperna sätts samman utifrån den uppgift som ska lösas och har ofta deltagare från olika delar av Konkurrensverket. Konkurrenslagen ger oss stöd att ålägga företag att lämna uppgifter, att hålla förhör och att genomföra platsundersökningar hos företag. Vi hanterar ofta stora informationsmängder varför användning och utveckling av digitalt stöd och it- forensiska metoder i utredningsarbetet är viktigt.

Arbetsuppgifter

Du leder och samordnar arbetet vid enheten och säkerställer att utredningarna bedrivs på ett effektivt sätt och i enlighet med Konkurrensverkets uppdrag. Du ingår i Konkurrensverkets chefsgrupp och lägger stor vikt vid samverkan och att tillsammans arbeta mot gemensamma mål. Den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete.

Du har personalansvar och utvecklar dina medarbetare genom ett tillitsbaserat ledarskap. Du driver ett ständigt förbättringsarbete avseende effektiva arbetsformer och kompetens, arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och medverkar till att skapa väl fungerande kontaktytor gentemot övriga verksamheten.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom ekonomi, juridik eller annat område som är relevant för tjänsten.
  • Erfarenhet av och intresse för att leda kvalificerade medarbetare i en kunskapsintensiv organisation.
  • Goda kunskaper i konkurrensrätt.

Ditt ledarskap präglas av tillit, tillgänglighet och att ta lärdom av misstag. Du har god förmåga och flexibilitet att anpassa det efter vad situationen och uppdraget kräver. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå.

Det är meriterande om du har haft personalansvar, har erfarenhet av att leda andra ledare, t.ex. projektledare, om du har erfarenhet av konkurrensrättsligt analysarbete eller utredningsarbete inom andra tillsynsområden samt om du har erfarenhet av att arbeta på myndighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information och kontakt

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Hanna Witt, utvecklingschef, eller till Karin Alling, HR-ansvarig. Fackliga företrädare är Malin Rönnblom (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på tfn 08-700 16 00.

Sista ansökningsdag

Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Reach Mee. Välkommen med din ansökan senast 2020-04-13. Mer information och ansökan – klicka HÄR

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Karin Alling

HR-ansvarig

08-700 16 00


Dela sidan:
Skriv ut: