Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Enhetschef Juridik

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Juridik. Vi vill ha din ansökan senast den 1 april.

Som Enhetschef Juridik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du leda en enhet där du tillsammans med kompetenta medarbetare skapar samhällsnytta genom juridisk rådgivning? Vi söker nu en chef till Enheten för miljö-, fastighet-, skadestånd och förvaltningsjuridik.

Arbetsuppgifter

Vid Juridikavdelningen arbetar 40 jurister med all slags juridik som efterfrågas inom Trafikverket. Verksjuristerna arbetar inom ett stort antal rättsområden, såväl inom affärsjuridik som mera verksamhetsinriktade rättsområden. Juristernas arbete omfattar förvaltnings-, entreprenad-, upphandlings-, fastighets-, miljö-, skadestånds-, avtals- och EU-rätt, samt mer verksamhetsinriktade rättsområden såsom väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.  Avdelningen är indelad i två lika stora enheter.

Som chef ansvarar du för verksamheten på enheten vilket även innefattar personal- och budgetansvar för enhetens medarbetare, ca 20 personer. Du arbetar även nära avdelningschefen och i syfte att stärka avdelningen som juristfunktion. Du ska involvera och informera avdelningschefen och chefsjuristen i strategiska frågor och juridiska ärenden av större dignitet eller med massmedialt intresse.

Du kommer bland annat att ansvara för att:
– säkerställa ett enhetligt juridiskt förhållningssätt och enhetliga juridiska ställningstaganden,
– utveckla den juridiska verksamheten och medarbetarna. I det ingår även att säkerställa och utveckla funktion och arbetssätt för de ämnesområdesgrupper som finns på enheten, samt
– sammanställa och sprida information om författningar och juridisk praxis som rör de rättsområden som enheten svarar för.

Du verkar för god samverkan inom och utom enheten.

En del tjänsteresor förekommer, men i begränsad omfattning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Juristexamen 270 hp (180 p).

Du har goda juridiska kunskaper och flerårig erfarenhet av juridiskt arbete. Du har förmåga att sätta dig in i skilda juridiska områden. Du har tidigare ledarerfarenheter. Det är meriterande med ledarerfarenhet från verksamhet med juridisk inriktning.

Som chef i Trafikverket har du ett kund- och resultatorienterat arbetssätt samt ett etiskt och moraliskt förhållningssätt.

Vi söker dig som har förmåga att sätta din egen verksamhet i relation till övrig verksamhet inom Juridikavdelningen och Trafikverket.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Övrig information

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta SOURCE konsulter Karin Fransson, 070 493 72 70, karin.fransson@source.executive.se eller Jonna Ramm-Schmidt, +46 70 864 13 34, jonna.ramm-schmidt@source-executive.fi

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Handlingar som inkommer till Trafikverket blir allmänna handlingar. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket är du med och skapar rätt förutsättningar för att vi ska kunna göra Sverige närmare. Vi har en central juristavdelning som ger fullservice till hela Trafikverket i hela landet. Till exempel driver juristerna ärenden i samtliga stora investeringsprojekt. Vårt arbete omfattar allt från förvaltnings- och entreprenadrätt till miljö- och skadeståndsrätt, men även mer verksamhetsinriktade rättsområden som väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

I denna rekrytering har vi gjort våra medieval och undanber oss därför kontakt från försäljare.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-01

Rekryterande chef Anders Ljungberg,
0101236342

SEKO Åke Ottosson,
0101242839

SACO Anders Stoor,
0101236356

ST Anna Andersson,
0101231412

Ansök senast: 2020-04-01

Annonserad: 2020-03-03
Miljö- fastigh- förv- skadestå

Befattning: Enhetschef Juridik

Ort: Borlänge

Ref nr: 26:2020:004

Länk till annons på Trafikverkets hemsida: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/juridik-och-planprovning/enhetschef-juridik-262020004/


Dela sidan:
Skriv ut: