Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Ekonomichef till Thorlabs Sweden AB

ARBETSUPPGIFTER

Som ekonomichef hos oss har du det övergripande ansvaret för att leda och driva vår ekonomiavdelning. Gruppen består idag av två personer som du har personalansvar för. Som ekonomichef ingår du i företagets styrgrupp och rapporterar direkt till VD.

Exempel på ansvarsområden

  • Månadsbokslut, årsbokslut, årsredovisning och deklarationer
  • Ansvar för budget och prognos samt analys och uppföljning
  • Ansvar för skatt och moms
  • Ansvar för analys av kostnader och intäkter
  • Identifiera förbättringsmöjligheter och effektivisera processer

KVALIFIKATIONER

För att lyckas i din roll som ekonomichef hos oss ser vi att du har:

  • Civilekonomexamen eller motsvarande
  • Flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete
  • Goda kunskaper i Excel
  • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift

Vi ser att du har erfarenhet av arbete på medelstort bolag och har med dig stor förståelse för hela ekonomiprocessen. Det är meriterande med tidigare ledarerfarenhet.

Som person är du noggrann, självgående och har god förmåga att driva egna processer och ta ansvar för att nå bästa resultat för gruppen och företaget. Då arbetet innebär mycket kontakt med kollegor både lokalt och globalt är det viktigt med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är trygg och engagerad i din ledarroll, med en vilja att kontinuerligt utveckla dina medarbetare.

VI ERBJUDER

Hos oss väntar ett stimulerande och omväxlande arbete i en internationell miljö. Vi erbjuder en trygg, långsiktig anställning i ett bolag med tekniskt avancerade produkter, med möjlighet till stort personligt ansvar. Vi arbetar i fräscha lokaler i Mölndal och som anställd omfattas du av kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring.

OM FÖRETAGET

Thorlabs Sweden AB är en del av internationell koncern med över 2000 anställda. Vi är med en produktkatalog på runt 20,000 artiklar en av de största leverantörerna av fotonikprodukter för forskning och utveckling i världen. Koncernen har förutom försäljningskontor också utveckling och produktion på flera platser runt om i USA, Europa och Asien.

Thorlabs Sweden AB har funnits sedan 2004 och idag arbetar i våra lokaler i Mölndal drygt 55 anställda. Vi utvecklar och producerar här olika optiska produkter och instrument samt ansvarar för försäljning av alla Thorlabs produkter i Skandinavien, Baltikum och Polen.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@thorlabs.com.

Contact: rekrytering@thorlabs.com

Date: Jan 27, 2020


Dela sidan:
Skriv ut: