Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Ekonomichef med affärsdriv till Folktandvården Skåne AB, Lund

Folktandvården Skåne är på en utvecklingsresa och som ekonomichef hos oss kommer du att vara en aktiv del i att förstärka denna tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor i ett av Sveriges tio största hälso- och sjukvårdsföretag. Som ekonomichef ansvarar du för bolagets totala rapportering inklusive budget, prognos och analysarbete. Du har också övergripande ansvar för inköpsenheten och enheten för ”dental service och etableringar” som svarar för om- och nybyggnation samt drift av våra kliniker runt om i Skåne. Du får ledningsansvar för 8 personer samt en underställd chef som leder enheten dental service och etableringar. Som ekonomichef är du en del av företagsledningen och rapporterar direkt till VD.

Ansvarsområden som Ekonomichef:

 • Ledningsansvar för medarbetarna på ekonomiavdelningen, inköpsenheten
  samt dental service och etableringar
 • Säkerställa hög kvalitet i arbetet på ekonomiavdelningen – avstämningar, rapporter, redovisning och presentationer
 • Uppföljning och utveckling av nyckeltal samt analys av verksamheten
 • Ansvar för likviditetsanalys, medelsförvaltning och finansiering
 • Upprätta scenarios, business cases och affärsavtal
 • Övergripande ansvar för om- och nybyggnationsprocess samt inköpsprocess
 • Tillsammans med avdelningen för affärsutveckling ansvar för bolagets prissättning och upprättande av lönsamhetskalkyler


Kompetens och erfarenheter
Du har utbildning från högskola eller universitet och bidrar till ett ekonomiarbete som är nyskapande och med hög kvalitet. Du har gedigen erfarenhet av att leda såväl strategiskt som operativt och har bred kompetens inom ekonomiområdet. För att lyckas i rollen behöver du ha arbetat i affärsdrivande företag eller organisationer i bolagsform i minst fem år tidigare och viss erfarenhet av personalansvar. Det är fördel om du är bekant med Lagen om offentlig upphandling (LOU) och av ledningsgruppsarbete.

Personliga egenskaper
Viktiga framgångsfaktorer är förmåga att inspirera, skapa samsyn, riktning och rörelse för kollegorna i de frågor du ansvarar för. Dessutom väsentligt att du med integritet och lyhördhet kan navigera i en professionell och föränderlig miljö. Som ledare har du helhetssyn och är en förebild och ambassadör som fullt ut lever våra kärnvärden.

Vad erbjuder vi dig:

Folktandvården Skånes värderingar präglar hela verksamheten. De påverkar kulturen, strukturen, service, arbetssätt och förhållningssätt till varandra, kunderna och världen i stort. Våra kärnvärden sammanfattas i tre ord: nyskapande, öppna och tillsammans. Med vår kultur i ryggen förädlar vi vår styrmodell till att vara mål- och värderingsstyrd.

I denna process erbjuder vi ekonomichefsfunktionen en utvecklande roll med stor möjlighet att påverka och göra avtryck. Vi satsar på ledarskap och är måna om att vara en nyskapande och framåtlutad organisation. Du får också vara med att skapa samhällsnytta i form av hälsa och välbefinnande för alla skåningar.

Placeringsort: Lund, Folktandvårdens Skånes huvudkontor

Om företaget:
Vi på Folktandvården Skåne arbetar för att alla skåningar ska vara stolta över sina leenden. Med nästan 1 500 medarbetare på ett 60-tal kliniker runt om i Skåne är vi en stor kraft. Som också har kraft att satsa på dig.

Läs gärna mer om oss på: www.folktandvardenskane.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Folktandvården Skåne med Meritmind. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Anna Alenryd på, anna.alenryd@meritmind.se, 070-764 81 04. Urval och intervjuer sker löpande och påbörjas omgående så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast den 3 november 2019.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan! Klicka HÄR 


Dela sidan:
Skriv ut: