Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Ekonom till bankenheten

Är du ekonom med stort intresse för samhällsekonomiska frågor, har erfarenhet av bank- och dataanalys och vill arbeta med centrala bankrelaterade frågor i händelsernas centrum? Vill du bidra i arbetet med att hantera finansiella kriser och i det förebyggande arbetet för att mildra konsekvenserna av en kris? Då är det här en tjänst för dig.

VI ERBJUDER DIG utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling. 

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Som ekonom på bankenheten analyserar du de banker som är av vikt för det svenska banksystemet, med fokus på dess risker och sårbarheter. Viktiga inslag i ditt arbete är att:

  • analysera motståndskraften i banksystemet – exempelvis genom stresstest,
  • analysera banksystemets risker, med fokus på likviditetsrisker och kreditrisker och följa de strukturella förändringar som sker i det finansiella systemet,
  • bedöma finansiella instututs solvens och systemviktighet,
  • arbeta med olika regleringsfrågor för banker, både internationellt och nationellt i samarbete med andra svenska myndigheter,
  • analysera bankrelaterade frågor i den penningpolitiska transmissionen och
  • representera Riksbanken i officiella sammanhang och vara delaktig i internationellt policyarbete.

DITT TEAM
Enheten består av drygt 10 medarbetare med olika bakgrund. Förutom finansiella stabilitetsfrågor bidrar enheten ofta i projekt som har initierats av andra delar av Riksbanken.

MER OM DIG
Du har lägst en magisterexamen i finansiell ekonomi, nationalekonomi, en ingenjörsutbildning med ekonomisk inriktning eller annan liknande utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från analys av och förståelse för finansiella marknader och de skuldinstrument bankerna använder sig av. Har du dessutom erfarenhet av datahantering/analys i ditt arbete är det mycket positivt. Det är också meriterande om du har några års arbetslivserfarenhet inom bankanalys eller annat för tjänsten relevant arbete.

Som person är du initiativtagande och kreativ med mycket god analytisk förmåga. Du är också van vid och tycker om att arbeta i grupp och är bra på att samarbeta och kommunicera. Du arbetar strukturerat och är skicklig på att presentera och skriva texter på både svenska och engelska. Att det är viktigt för dig att leverera med god kvalitet och att du har ett stort intresse för samhällsekonomiska frågor ser vi som en självklarhet.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, men så snart som möjligt.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage. Läs mer om våra förmåner här. Följ oss även på linkedinfacebook och twitter för att se våra senaste uppdateringar.

Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken här.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 13 september. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök. Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Har du frågor är du välkommen att kontakta David Forsman, enhetschef, på telefon 08-787 02 24 alt e-post david.forsman@riksbank.se Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Mer information och ansökan – klicka HÄR

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något. Du får också gärna kontakta oss med vändande mail om du upptäcker att utskicken inte hamnar rätt.


Dela sidan:
Skriv ut: