Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

DO söker verksjurist för ett vikariat

Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker en engagerad verksjurist som ska ansvara för myndighetens hantering av förvaltningsrätt. Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 18 månader och är placerad på ekonomi- och inköpsenheten. Du rapporterar till chefen för ekonomi- och inköpsenheten.

Ekonomi- och inköpsenheten
Ekonomi- och inköpsenheten ansvarar för myndighetens ekonomistyrning och intern kontroll, inköp inklusive upphandlingar och avtal. Vidare ansvarar enheten för de verksjuridiska frågorna avseende förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess samt behandling av personuppgifter. Enheten består av en chef och fem medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår det att ansvara för myndighetens hantering av frågor inom förvaltningsrätt, sekretess och offentlighet. Vidare ingår att vara dataskyddsombud vid myndigheten samt arbeta i enlighet med dataskyddsförordningen. Till detta tillkommer att ge råd och stöd till ledningen och medarbetare inom det förvaltningsrättsliga området samt vid behov företräda myndigheten i domstol i dessa frågor. Du kommer också att arbeta med utformningen av DO:s rutiner och regelverk avseende offentlighets- och förvaltningsrättsliga frågor. Arbetet innebär många kontakter inom och utom myndigheten och ett nära samarbete med ledning och medarbetare på myndigheten.

Kravprofil
Vi söker dig med:

 • akademisk examen från juristlinjen eller juristprogrammet och notariemeritering från länsrätt/förvaltningsrätt, alternativt erfarenhet som föredragande i förvaltningsdomstol
 • flerårig aktuell erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbetet inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Du ska ha förmåga att:

 • driva, utveckla och samordna myndighetens arbete inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretessfrågor
 • bereda och rapportera underlag till ledning och andra intressenter
 • ge kvalificerat stöd till myndighetsledningen och medarbetare i frågor rörande verksjuridik
 • vara verksamhetsorienterad, strategisk och lösningsinriktad
 • arbeta självständigt, inge förtroende och ha hög integritet
 • samarbeta och skapa goda relationer
 • vara analytisk, strukturerad och noggrann
 • växla mellan olika arbetsuppgifter och svårighetsgrad

Meriterande:
erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet, helst på statlig myndighet
erfarenhet som personuppgiftsombud eller dataskyddsombud på myndighet
Stor vikt kommer att läggas vid de personliga förmågorna.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning under 18 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Om DO
DO är en statlig myndighet och vårt uppdrag regleras i lagen (2008:568) om Diskrimineringsombudsmannen. I uppdraget ingår att utöva tillsyn över diskrimineringslagen (2008:567) och därutöver att verka för att diskriminering som har samband med kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder inte förekommer på några områden av samhällslivet. Vi ska också genom råd och på annat sätt medverka till att den som utsatts för diskriminering kan ta till vara sina rättigheter. DO ska vidare på annat sätt verka för lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Läs mer om DO på http://www.do.se/om-do/jobba-hos-oss/

Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Varje medarbetare har eget rum.

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Kontaktperson är rekryterande chef Maria Oygun eller HR-generalist Catrin Rosenholm. Fackliga företrädare är Olle Andersson Brynja för Saco och Ammar Makboul för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 28 september 2021 via ansökningsfunktionen på www.do.se/om-do/jobba-hos-oss/lediga-tjanster/ alternativt till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 Solna med referensnummer LED 2021/413. Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning.

Klicka här för att ansöka 


Dela sidan:
Skriv ut: