Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Publicerat 12 juni, 2019

DO söker chef till rättsenheten

Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker en erfaren chef med goda ledaregenskaper för uppdraget att leda och utveckla den nya rättsenheten på myndigheten. Som chef för enheten ingår du i myndighetens ledningsgrupp och bidrar till DO:s strategiska utveckling.
DO kommer att slå samman nuvarande rättsenheten arbetsliv samt rättsenheten samhällsliv och utbildningsväsendet till en större rättsenhet före årsskiftet. Den nya rättsenheten kommer att bestå av tre sektioner som leds av sektionschefer.

Enheten
Rättsenheten är DO:s resurs för juridisk sakkunskap i arbetet med myndighetens tillsyn samt kunskapsutveckling och kunskapsspridning inom diskrimineringsområdet. Enhetens sektioner bedriver utredningsarbete och gör kvalificerade juridiska bedömningar utifrån komplexa frågeställningar kopplade till risker för och förekomsten av diskriminering i samhället. Enhetens arbete inom tillsynsverksamheten innebär att kontrollera lagens efterlevnad, att ge vägledning och att bidra till DO:s långsiktiga förändringsarbete. Arbetsuppgifter inom kunskapsutveckling och kunskapsspridning innebär att bidra med juridisk sakkunskap i externa och interna uppdrag och projekt, remisshantering, vägledning i DO:s upplysningstjänst, rättsutredningar och analyser.
Enheten med sina sektioner består av cirka 30 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Som enhetschef på rättsenheten har du ansvar för att leda och utveckla den övergripande verksamheten samt företräda enheten. Uppdragets komplexitet kräver ett ledarskap som präglas av nyfikenhet, ödmjukhet och ett holistiskt perspektiv. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och ska i din roll bidra till DO:s uppdrag och strategiska utvecklings- och förändringsarbete som helhet.

Som enhetschef leder du tre sektionschefer med personal-, verksamhets och budgetansvar för respektive sektion. I ditt ledarskap ska du skapa goda förutsättningar för sektionscheferna att fullgöra sina uppgifter och uppdrag. Du ska också verka för ett mycket gott arbetsklimat och prestigelöst och professionellt samarbete mellan sektionerna och inom myndigheten. Som enhetschef har du personalansvar för bland andra sektionscheferna samt ett övergripande verksamhets- och budgetansvar för enheten. Du leder enhetens chefsgrupp med sektionscheferna.

Kravprofil
Vi söker dig som är kvalificerad jurist med

• bakgrund som hovrättsassessor eller motsvarande som DO bedömer som likvärdig

• utmärkta kunskaper och betydande erfarenhet av vad DO bedömer vara kvalificerat och relevant juridiskt arbete

• mycket god förmåga att hantera, analysera och bedöma komplex, omfattande information och göra strategiska bedömningar utifrån verksamhetens behov

• utmärkta kunskaper i att göra djupgående rättsliga analyser och överblicka hela rättsliga områden

• god ledarerfarenhet

• mycket goda kunskaper om och aktuell erfarenhet av arbete i statlig förvaltning

• mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Du ska även

• ha förmåga att leda enhetens verksamhet

• ha mycket god förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya sakområden och tillämpa ny kunskap

• ha mycket goda ledaregenskaper

• vara trygg, prestigelös och skapa förtroende

• vara lyhörd för verksamhetens behov och arbeta för att hitta lösningar som gynnar verksamheten och myndighetens uppdrag som helhet

• ha mycket god kommunikativ förmåga

• kunna samordna och prioritera olika verksamhetsfrågor som rör såväl enhetens som myndighetens ansvarsområden

• dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till både medarbetare och chefer • ha mycket god samarbetsförmåga och kunna skapa goda relationer

• kunna förankra och skapa delaktighet i frågor som rör verksamheten

• kunna entusiasmera, motivera och utveckla medarbetarna

• var tydlig i din kommunikation och ge bra återkoppling

• ha hög grad av integritet och kunna möta människor med respekt

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Om DO
DO:s uppdrag är att arbeta mot diskriminering, såväl förekomsten av diskriminering som risker för diskriminering. Ledstjärnan är vår vision, ett samhälle fritt från diskriminering. Våra insatser inom kunskapsutveckling, kunskapsspridning, tillsyn och processföring har ett gemensamt och riktat syfte, att motverka diskriminering och på andra sätt främja lika rättigheter och möjligheter.
För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Läs mer om DO på http://www.do.se/om-do/jobba-hos-oss/
Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Vid myndigheten har alla medarbetare egna arbetsrum.
Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.
Vi undanber oss vänligen kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.
I denna rekrytering samarbetar DO med SOURCE Executive Recruitment. Frågor om tjänsten besvaras av Monica Landmark via mobil 0731- 55 00 14 eller via e-post monica.landmark@source-executive.se.

Fackliga företrädare är Olle Andersson Brynja för Saco och Ammar Makboul för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.
Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 12 augusti 2019 via ansökningsfunktionen på do.se (under Lediga jobb) alternativt till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 Solna med referensnummer LED 2019/278. Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning.


Dela sidan:
Skriv ut: