Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Dataskyddsombud/digitaliseringsjurist till Helsingborgs stad

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Stadsledningsförvaltningen har cirka 400 medarbetare och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra – för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen, för att nämna några. Stadsledningsförvaltningen ska:
• leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden.
• erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna.
• i samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Om arbetsplatsen

Helsingborgs stad söker nu ett dataskyddsombud/digitaliseringsjurist. Du kommer tillhöra stadsjuridiska enheten som ingår i avdelningen juridik och service på stadsledningsförvaltningen. I dag arbetar en chefsjurist, fyra stadsjurister och en utredare på enheten. Din arbetsplats blir på Rådhuset i Helsingborg.

Enhetens uppdrag är att leda och samordna Helsingborgs stads juridiska verksamhet på ett rättssäkert sätt och att tillvarata stadens juridiska intressen. Stadsjuristerna verkar inom flera rättsområden och ansvarar för att ge juridiskt stöd till nämnder, förvaltningar och stadens bolag samt agerar ombud i rättsliga processer.

Arbetsuppgifter

I arbetet som dataskyddsombud/digitaliseringsjurist är du, tillsammans med oss andra stadsjurister, stadens specialist inom dataskyddsfrågor. I uppdraget ingår bland annat att fullgöra de uppgifter som åligger dataskyddsombudet enligt EU:s dataskyddsförordning för Helsingborgs stads samtliga nämnder. Dina arbetsuppgifter innefattar exempelvis att övervaka hur dataskyddslagstiftningen efterlevs inom staden, där du är drivande i att utveckla arbetet inom detta område. Du kommer att rapportera till förvaltningarnas ledning om dataskyddsfrågor och identifiera utvecklingsbehov, ge råd vid genomförande av konsekvensbedömningar av dataskydd och övervaka genomförandet av dessa.

I arbetet ingår även att planera och genomföra utbildningar avseende dataskyddslagstiftningen och angränsande lagstiftning samt upprättande och implementering av interna styrdokument. Vidare bistår du med juridisk kompetens i stadens löpande digitaliseringsarbete samt i mån av tid även andra juridiska frågeställningar som hanteras av stadsjuridiska enheten, till exempel offentlighet och sekretess och kommunalrätt. Du kommer att samarbeta nära med andra jurister ute på förvaltningarna men även med medarbetare inom andra kompetensområden, framförallt medarbetare på digitaliseringsavdelningen och verksamhetsutvecklare vid stadens olika förvaltningar.

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du trivs att samarbeta med andra yrkesroller och att du, utan att ge avkall på hög juridisk kvalitet, är öppen och lyhörd för att pröva dina rättsliga resonemang mot verksamhetens behov och krav. Du måste därför kunna kombinera hög integritet med prestigelöshet och ett genuint intresse för att förstå andra aspekter än rent rättsliga av de frågor du arbetar med.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha juristexamen/jur. kand. och ha erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller offentlig förvaltning. Fördjupade kunskaper inom dataskyddslagstiftning och angränsande rättsområden samt minst två års praktisk erfarenhet av arbete inom området dataskydd krävs. Erfarenhet av tidigare arbete som dataskyddsombud inom offentlig- eller privat verksamhet samt kunskap inom sekretesslagstiftning och kommunalrätt är meriterande.

Ditt arbetssätt präglas av att du är analytisk, engagerad, lösningsfokuserad och utvecklingsorienterad. Du har förmåga att arbeta på ett självständigt och strukturerat sätt och du har mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Eftersom arbetet innebär många kontakter förutsätts du ha en serviceinriktad läggning och vara pedagogisk i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-03-21. Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid, 100%

Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

För mer information och ansökan – KLICKA HÄR


Dela sidan:
Skriv ut: