Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Danderyds Advokatbyrå AB söker Advokater och biträdande jurister

Danderyds advokatbyrå AB är en byrå med särskild inriktning på svensk och internationell familje- och arvsrätt, vårdnad om barn m m och vi arbetar i stor utsträckning med tvistemålsprocesser inom ovan angivna rättsområden samt har löpande uppdrag som boutredningsman och bodelningsförrättare. Därutöver åtar vi oss uppdrag inom allmän förmögenhetsrätt, affärsjuridik, entreprenad-, hyres- och fastighetsjuridik. Vi åtar oss även uppdrag som offentligt biträde i förvaltningsrättsliga mål, samt som målsägandebiträde i brottmål. Vi sitter i moderna och ljusa lokaler inne i Mörby Centrum i Danderyd.

Danderyds Advokatbyrå AB behöver förstärka vårt team med,

  • En advokat eller biträdande jurist med minst ett års erfarenhet av arbete från advokatbyrå, bank, juristbyrå eller liknande verksamhet och med erfarenhet av arbete inom den ekonomiska familjerätten, härunder bodelningar, boutredningar, dödsboförvaltning, arvskiften, arvstvister och/eller tvister om vårdnad om barn m m samt har god erfarenhet av, och/eller intresse av arbete med tvistemålsprocesser företrädesvis inom nämnda rättsområden.
  • En biträdande jurist med fullgjord tingsmeritering och/eller motsvarande erfarenhet från advokatbyrå, bank, juristbyrå eller annan liknande verksamhet samt har erfarenhet och intresse av arbete inom den ekonomiska familjerätten och/eller inom den allmänna förmögenhetsrätten. Erfarenhet av tvistemålsprocesser är meriterande.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för och erfarenhet av arbete inom byråns verksamhetsområden samt har ett stort intresse för domstolsprocesser. Biträdande jurister arbetar under ledning av ärendeansvarig advokat.

Vi erbjuder en brant inlärningskurva med ständiga möjligheter att utvecklas i det dagliga arbetet. Genom ett nära samarbete med kollegor bistår du våra klienter med kvalificerad rådgivning där du får förutsättningar och verktyg att utvecklas inom byråns rättsområden. Även juniora biträdande jurister får tidigt klientkontakt och under ansvarig advokats ledning, en helhetsbild av de ärenden som vi arbetar med.

Vem är du?

Vi söker dig som har avlagt jurist- /juris kandidatexamen med goda betyg. Genomförd tingstjänstgöring är meriterande liksom om du har läst specialkurser eller har genomgått vidareutbildning inom familje- och arvsrätten. Det är dock ett krav att du har minst ett års relevant erfarenhet inom något av byråns rättsområden.

Vi sätter stort värde på att du är ambitiös, självständig och noggrann med god initiativförmåga, för att succesivt kunna bidra alltmer i ärenden och byråns utveckling. Vi arbetar nära våra klienter och vilket erfordrar en social kompetens och ett affärsmässigt arbetssätt med klientintresset i fokus.

Som person är du förtroendeingivande, tar ansvar och har en mycket god juridisk analytisk förmåga, uttrycker dig väl i tal och skrift samt har god förståelse för rollen som rådgivare. Vidare är Du flexibel, social och har en positiv attityd. Du kan arbeta såväl självständigt som i samråd med dina kollegor – alltid med klientens bästa i fokus! Du bör vara noggrann, effektiv, affärsdriven och tydlig i din kommunikation samt har en utpräglad servicekänsla. Eftersom byrån frekvent har utländska klienter är det viktigt att du behärskar engelska i såväl skrift som i tal.

Vilka vi är

Danderyds advokatbyrå AB grundades år 2017. Vi har en familjär stämning med högt i tak, och för oss är arbetsklimatet viktigt och vi eftersträvar att alla medarbetare skall ha en balans mellan arbete, fritid och familj dock utan att göra avkall på arbetet eller engagemanget för våra klienter. Vi sitter i nyrenoverade ljusa lokaler inne i Danderyd och Mörby Centrum högst upp och med tunnelbana i huset samt tillgång till parkering.

Vi arbetar alltid med högsta professionalism med klientens intresse i fokus och går alltid de extra stegen för att göra ett utomordentligt gott arbete för våra klienter.

Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Varmt välkommen med Din ansökan till anna@danderydsadvokat.com.

Urvalsprocessen och intervjuer sker löpande varför vi emotser Din ansökan snarast möjligt. Om Du har frågor, vänligen kontakta advokat Anna Penn på tel 08-12 05 82 82 eller mail anna@danderydsadvokat.com.


Dela sidan:
Skriv ut: