Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Chefsjurist till Skolinspektionen

Skolinspektionen arbetar för en skola där alla barn, elever och vuxenstuderande oavsett kön får en god kvalitet i sin utbildning, en likvärdig utbildning och kunskaper i en stimulerande och trygg miljö. Vi arbetar för en skola där alla barn, elever och vuxenstuderande ska ges möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Myndigheten är lokaliserad på fem orter, i Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm och Umeå.

Chefsjurist till Skolinspektionen

Vi söker en chefsjurist tillika enhetschef till Skolinspektionens rättsenhet. Rättsenheten ansvarar för de juridiska frågorna i Skolinspektionen.

Arbetsuppgifter

Som chefsjurist är du tillika enhetschef och leder arbetet på rättsenheten, har personal- och budgetansvar samt ansvarar för chefsuppgifter och andra delegerade uppgifter. I din roll som chefsjurist stödjer du och svarar mot generaldirektören.

Chefsjuristen bevakar laglighet och enhetlighet i myndighetens ärenden och beslut samt samordnar principiellt viktiga juridiska ställningstaganden för myndigheten. I rollen ingår även att företräda myndigheten i media.

Rättsenheten har det övergripande ansvaret för skoljuridiska och förvaltningsrättsliga frågor, samordnar och kvalitetssäkrar juridiska ställningstaganden, deltar i remisser och ger juridiskt stöd till avdelningar och regioner. Enheten upprättar överklaganden, ansökningar och yttranden till domstolar samt anmälningar till Lärarnas ansvarsnämnd. Skolinspektionen för kontinuerligt processer i domstol. Rättsenheten bidrar till kompetensutveckling inom myndigheten i skol- och förvaltningsjuridiska frågor och ansvarar för myndighetens arbete med likvärdighet i juridiska bedömningar.

Rättsenheten är en av fem enheter som finns på avdelningen för verksamhetsstöd och juridik. Du deltar i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar i frågor som enhetschef till avdelningschefen. I rollen som chefsjurist rapporterar du direkt till generaldirektören och är adjungerad i myndighetens ledningsgrupp i vissa frågor.

Kvalifikationer

Du ska ha:

  • juristexamen och notariemeritering
  • flerårig erfarenhet av arbete i domstol
  • flerårig erfarenhet av rättstillämpning och kvalificerat juridiskt analysarbete inom statsförvaltningen
  • mycket goda kunskaper i förvaltningsrätt, inklusive offentlighet och sekretess
  • god förmåga och erfarenhet av att som chef med verksamhets-, personal- och budgetansvar leda kvalificerade medarbetare

Det är meriterande om du har:

  • domstolsbakgrund som assessor
  • erfarenhet och kunskap om skoljuridik och associationsrätt

Som person är du förtroendegivande och agerar med gott omdöme och hög integritet. Du har välutvecklad analytisk förmåga och förmåga till helhetssyn både vad gäller myndigheten och skolsektorn. Du har mycket god förmåga att kommunicera och förmedla information både muntligt och skriftligt till olika målgrupper och du känner dig trygg i att agera som talesperson i mediala sammanhang. Du skapar goda relationer, har lätt för att samarbeta och är trygg och tydlig i ditt ledarskap.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga- och ledaregenskaper.

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning om 6 månader tillämpas. Omfattningen är heltid. Placeringsort är på huvudkontoret i Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Klicka HÄR för mer information och ansökan, bifoga personligt brev och cv. Välkommen med din ansökan senast den 9 februari, 2020. Ansökan har dnr 2020:459.

Frågor

Om du har frågor om rollen är du välkommen att kontakta avdelningschef Åsa Edström. tfn 08-586 084 67, har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-partner Marjut Thelin tfn 072 987 4629.

Fackliga företrädare

Anders Löfgren (Saco-S), Ulf Pantzare (Fackförbundet ST), båda nås via växeln 08-586 080 00.


Dela sidan:
Skriv ut: