Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Publicerat 26 juni, 2019

Chefsjurist på snabbväxande fintech – Interim ca 6 månader

Legal Career rekryterar och hyr ut juridisk kompetens på alla nivåer och är en del av Blendow Group AB som har 20 års erfarenhet av kompetensförsörjning till jurister. Hos oss strömmar varje år tusentals jurister genom våra utbildningar, nätverk och nyhetsflöden. Vi erbjuder tjänster inom våra varumärken Legal Recruit, Legal Executive, Legal Interim och Board Recruitment.

Om tjänsten

Vi söker nu en erfaren interim chefsjurist till ett snabbväxande fintechbolag. Bolaget är en teknikleverantör (B2B) som levererar en molnbaserad API-tjänst till den finansiella sektorn, med över 200 anställda och kontor i centrala Stockholm.

Som chefsjurist kommer ditt arbete innehålla en stor variation och bredd av arbetsuppgifter, du ansvarar tillsammans med ett mindre team jurister för såväl interna bolagsfrågor som externa avtal med kunder och leverantörer. Du kommer att upprätta och granska komplexa avtal med stora kunder (främst banker och fintechs) och löpande lämna juridisk rådgivning inom de rättsområden som aktualiseras inom verksamheten.

I samband med att bolaget utvecklar nya produkter och tjänster är du tillsammans med vår Compliance Officer ansvarig för att säkerställa regelefterlevnad, bland annat vad gäller frågor kring PSD2 och GDPR. Du kommer vara en drivande kraft i kapitalanskaffningar, inklusive due diligence. Bolaget har verksamhet i över 10 länder i Europa vilket innebär mycket kontakt med internationella externa juristbyråer för specifika frågor.

Kvalifikationer

Du är en senior bolagsjurist gärna med erfarenhet från tidigare chefsjuristroller. Du drivs av att förhandla komplexa kommersiella avtal och ser fram emot att hjälpa ett av Europas snabbast växande fintechbolag att fortsätta bygga upp sin juristavdelning.

Du har omfattande erfarenhet av kommersiella avtal och IT. Erfarenhet från den finansiella sektorn eller annan regulatorisk miljö är meriterande.

Ansökan

Uppdraget påbörjas i augusti och löper på ca 6 månader. Tjänsten är på heltid och är placerad i centrala Stockholm i mycket moderna lokaler.

Uppdraget är en del av Legal Career och vår interimsverksamhet Legal Interim. Du kommer vara anställd av Legal Career och arbeta som konsult hos vår kund. Alternativt fakturerar du oss från eget bolag.

Vi presenterar kandidater löpande för vår kund och därför önskar vi din ansökan snarast, dock senast 5/7.

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult hos Legal Career, Henning Nordenquist 0733 – 633231 alternativt henning.nordenquist@legalcareer.se


Dela sidan:
Skriv ut: