Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Publicerat 6 september, 2019

Chefsjurist – Novamedia Sverige

Novamedia Sverige AB är operatörsbolag för ett av Sveriges största lotterier, Svenska Postkodlotteriet. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 10 miljarder kronor till ideella organisationer – tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 100 svenskar blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären, En ska bort och Drömpyramiden. Novamedia har flera stora samarbeten med till exempel TV4, Volvo och Ving. Vi är runt 180 medarbetare som sitter i den klimatsmarta byggnaden Waterfront Building precis bredvid Stockholms centralstation.

Vill du jobba i en dynamisk bransch med mångskiftande frågor? Skulle du älska att ständigt få intressanta yrkesmässiga utmaningar i en central roll i bolaget, samtidigt som du vet att bolaget du arbetar för bidrar till ett starkt civilsamhälle? Är du trygg i din kompetens, pragmatisk och har god affärsförståelse. Perfekt, då är det här jobbet för dig!

Din nya utmaning

Som chefsjurist på Novamedia kommer du att arbeta nära affärsverksamheten och självständigt leda och driva juridiska frågor. Du arbetar både strategiskt och operativt i ett tätt samarbete med ledningen.

Du bistår bolaget med rådgivning i skiftande juridiska frågor inom speljuridik, marknadsrätt, TV- och medierätt, immaterialrätt, personuppgiftsfrågor, IT-rätt, allmän avtalsrätt och bolagsrätt samt annan juridik knuten till spel- och underhållningsbranschen.

Du kommer att upprätta och granska avtal, ansvara för bolagets juridiska tvister, upprätta policys och riktlinjer samt medverka vid övriga ärenden med legala frågeställningar.

Ibland finns det behov i verksamheten av utbildning inom det legala området och då är det du den som tillser att detta sker.

Du rapporterar till Risk & Compliance Manager. På avdelningen finns en junior bolagsjurist och en DPO, två personer som du kommer att ha mycket tätt samarbete med. Det är du som chefsjurist som leder och fördelar det juridiska arbetet inom avdelningen och ansvarar för samarbetet med externa jurister. Chefsjuristen är även ställföreträdande chef på avdelningen.

Om dig

Du har en jur. kand och minst 12 års erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete från advokatbyrå eller bolag.

Du är en jurist med mycket god affärsförståelse och din pragmatiska inställning är ofta en vinnande faktor i interaktionen med kollegor och samarbetspartners. Gott omdöme, analytisk och förmåga att hantera känsliga frågor inom organisationen är en beskrivning som personer runt omkring dig med självklarhet skulle koppla samman med dig.

Du är van och trivs med att arbeta självständigt, effektivt, i högt tempo och mot deadlines. Du arbetar med god planering och organisationsförmåga men har en öppen flexibel inställning och förståelse för att skiftning i prioriteringar kan ske med kort varsel.

Förmåga att tillhandahålla både muntliga och skriftliga råd till ledande befattningshavare på legala frågor. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Din nya arbetsplats

Välkommen till ett glatt gäng med högt i tak! Vi är 6 personer inom denna avdelning och här ligger många intressanta ämnen och ansvar såsom spelansvar, informationssäkerhet, risk, compliance och juridik. Vi jobbar nära affären och stöttar i olika typer av projekt där vår kunskap krävs.

På Novamedia Sverige blir du en del av en rolig och utvecklande verksamhet. Här finns engagerade kollegor med kunskaper och kompetens inom ett brett spektrum. Dessutom är vi ett företag som tar samhällsansvar och som tänker långsiktigt och hållbart.

Låter det här som du?

Härligt! Vi gör urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Novamedia Sverige AB arbetar aktivt för att vara en organisation med hög kompetens, jämn könsfördelning och bred mångfald. Om du har erfarenheter du tror kan bidra till att bredda mångfalden i verksamheten så berätta gärna om det i din ansökan. Mer information och ansökan – klicka HÄR


Dela sidan:
Skriv ut: