Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Byggföretagen söker biträdande jurist

Byggföretagen söker en biträdande jurist till enheten för affärsavtal och medlemsfrågor vid kansliet i Stockholm. Byggföretagen arbetar för en attraktiv, sund och säker byggbransch och är en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv.

Som biträdande jurist kommer du att arbeta med ett brett urval av frågor inom framförallt affärsjuridik, associationsrätt och GDPR. Det innebär exempelvis att du:

  • Bistår med affärsjuridisk rådgivning till Byggföretagens medlemsföretag
  • Granskar och upprättar avtal med leverantörer
  • Bereder beslut och kommunikation avseende inträde och uteslutning av medlemsföretag
  • Bistår med rådgivning i förvaltningen av den ideella föreningen och dess dotterbolag
  • Säkerställer informationshantering enligt GDPR
  • Ansvarar för bevakning av lagändringar och praxis inom ovanstående områden

Du förväntas ta stort eget ansvar och kunna arbeta självständigt samtidigt som du i många frågor kommer att samarbeta med Chefsjuristen och övriga kollegor på avdelningen. Gillar du dessutom samhällspolitiska frågor och vill bidra till en sund och säker byggbransch så är det här jobbet för dig.

Din profil

Du har en juristexamen med goda akademiska meriter och minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från advokatbyrå eller från arbete som bolagsjurist. Notarietjänstgöring är meriterande.

Som person är du analytisk, affärsmässig, initiativrik och har gott omdöme. Du trivs med att ha flera pågående arbetsuppgifter, även om det rör olika frågeställningar och rättsområden. Din sociala kompetens och samarbetsförmåga värdesätts högt. Avdelningen för affärs- och entreprenadjuridik består av fem jurister inklusive Chefsjuristen. Du ingår också i juridikenheten som består av Byggföretagens samtliga jurister.

Du erbjuds

Du erbjuds en mycket dynamisk roll i en spännande och öppen organisation där de anställda får stort förtroende och eget ansvar. Du är också med och bidrar till en vision om ett hållbart samhällsbyggande i världsklass och arbetar för en framtidsbransch i ständig utveckling. Med oss som arbetsgivare finns det även stora möjligheter att engagera sig i projekt inom ramarna för ditt ansvarsområde. Arbetsplatsen är belägen i trevliga, nyrenoverade lokaler mitt i centrala Stockholm och vi värnar om att skapa en bra balans mellan privat- och arbetsliv.

Vi tillämpar förtroendearbetstid och har ett lägre arbetstidsmått än den normala fyrtiotimmarsveckan. Friskvård är en viktig fråga för oss och det finns ett gym med möjlighet till dagliga träningspass i huset. Utöver det erbjuder vi friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning, privatsjukvårdsförsäkring samt gruppförsäkring. Vi tillämpar provanställning och i övriga frågor gäller tjänstemannaavtalet mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen.

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas redan innan sista ansökningsdatumet som är den 18 oktober 2020, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vid frågor angående tjänsten kan du kontakta Chefsjurist Emma Lindelöf på emma.lindelof@byggforetagen.se eller HR-specialist Thomas Sandén på thomas.sanden@byggforetagen.se

Mer information och ansökan – klicka HÄR


Dela sidan:
Skriv ut: