Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bonnierförlagen söker en förlagsjurist

Bonnierförlagen söker en förlagsjurist med erfarenhet av immaterialrätt och kommersiella avtal från liknande verksamhet eller advokatbyrå. Du kommer att ansvara för juridiken på Sveriges ledande förlagshus och få arbeta nära förlagen och utgivningen.

Om rollen

Förlagsjuristen ska i nära samarbete med samtliga delar inom Bonnierförlagen arbeta med juridiska frågor genom att ge stöd och rådgivning. Fokus ligger på förlagsjuridik och däri ingående immaterialrättsliga frågeställningar. Som ensam jurist förekommer det även frågor inom ett antal andra områden.

Rollen är såväl operativ som rådgivande och du kommer att fungera som internkonsult till verksamheten. Du kommer att bistå verksamheten bland annat genom att skriva, granska och förhandla avtal samt delta i utvecklings- och utredningsprojekt. Du kommer också att genomföra interna utbildningar. I rollen ingår att hantera administrationen kring ditt arbete. Du kommer att vara ansvarig för inköp av juridiska tjänster från externa jurister.

Det är viktigt att du har en pragmatisk inställning och kan hitta kopplingar mellan juridik och affär. Du ska vara bekväm med att göra riskbedömningar och ge rådgivning baserat på dessa. Du kommer att ha kontakt med ett stort antal kollegor och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga samt är pedagogisk och förtroendeingivande.

Du kommer att ingå i Rättighetsavdelningen som består av 10 medarbetare som ansvarar för avtal, rättigheter och royalty. Du kommer att rapportera till chefen för Rättighetsavdelningen.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha juristexamen. Du ska ha erfarenhet av upphovsrättsliga avtal och ska självständigt kunna ge rådgivning kring dessa. Du bör ha cirka fem års relevant arbetslivserfarenhet, från liknande verksamhet eller advokatbyrå. Flytande svenska och engelska, både muntligt och skriftligt, är också ett krav.

Vi tror också att du:
• Förstår verksamhetsstrategier och prioriteringar, och tillämpar denna kunskap för att uppnå mål.
• Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.
• Skapar samarbete med personer på olika nivåer i organisationer.
• Tar snabbt in ny kunskap och använder din erfarenhet på ett flexibelt sätt.
• Är anpassningsbar och arbetar konstruktivt även vid snäva deadlines.

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval och sista ansökningsdag är den 4 december 2020. Sök med personligt brev, CV och examensbevis.

Om mer information är du välkommen att kontakta Annie Kabala via e-post annie.kabala@bonnierforlagen.se.

Facklig representant för Unionen är Cecilia Losberg, tel. 08-696 8309.

Vi eftersträvar ökad mångfald ur alla perspektiv och kommer att beakta detta i vårt urval.

Välkommen med din ansökan. Klicka HÄR


Dela sidan:
Skriv ut: