Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bolagsjurist (vikariat) till Bonnier News

Ser du det som en fantastisk möjlighet att få arbeta i en föränderlig miljö hos ett av Sveriges ledande mediehus? Bonnier News söker nu en bolagsjurist (vikariat) till verksamhetens juridikavdelning. Som bolagsjurist på Bonnier News blir du en del av Legal, som idag består av en chefsjurist och tre bolagsjurister (inkl DPO). En av våra bolagsjurister ska gå på föräldraledighet och vi söker därför en bolagsjurist för ett vikariat på ca 1 år (ca sept 2021-sept 2022).

Engagemang, integritet, transparens och affärsmässighet är Bonnier News värderingar och vi fäster stor vikt vid ditt intresse av att bidra till Legals och bolagets utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Legal bistår verksamheten med juridisk rådgivning inom en stor bredd av områden. Du kommer därför att ha en bred roll där du förväntas arbeta till stor del med avtal, men även med att lämna löpande rådgivning inom exempelvis GDPR, IT-rätt, konkurrensrätt, konsumenträtt och marknadsrätt.

Du kommer att bistå juristerna med varierande arbetsuppgifter i form av:

  • upprättande och granskning av kommersiella avtal och avtal rörande personuppgifter;
  • besvara frågor från verksamheten i olika legala frågor;
  • konkurrensrättsliga bedömningar;
  • rättsutredningar i olika frågor;
  • konsumenträttsliga frågeställningar.

Din erfarenhet

  • Jur.kand.-examen med ca 4-5 års erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete på bolag eller advokatbyrå.
  • Erfarenhet inom avtalsrätt, konkurrensrätt och personuppgiftsfrågor är särskilt meriterande.
  • Mycket god analytisk förmåga samt ett pragmatiskt och affärsmässigt förhållningssätt värdesätts.
  • God förmåga att kommunicera såväl på svenska som på engelska.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, noggrann och prestigelös. Du arbetar gärna självständigt och vågar ta egna initiativ. Om du dessutom kan hantera många frågor samtidigt och kan fokusera på lösningar och möjligheter istället för problem, kan det vara dig vi söker.

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat.

Du rapporterar till Head of Legal, Ann Norgren, och tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, nära Kungsholmen i Stockholm.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan! Urval sker löpande.

Ansök idag genom att bifoga personligt brev och CV.

Klicka här för att ansöka

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang – från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre – som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.


Dela sidan:
Skriv ut: