Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bolagsjurist till ICA-handlarnas Förbund

Vill du arbeta med ett av Sveriges mest kända varumärken och i en organisation som har en stark entreprenörsanda? Trivs du i en företagskultur med engagemang och spännande arbetsuppgifter inom olika rättsområden? Nu har du chansen att få vara med och stötta Sveriges ICA-handlare, vi söker en vikarierande bolagsjurist!

Vi erbjuder dig 
Vi erbjuder dig en stimulerande tjänst med varierande arbetsuppgifter inom många olika rättsområden. Du kommer att få möjlighet att påverka och utvecklas i ditt arbete. Juristavdelningen hos oss på ICA-handlarnas Förbund är ett litet team som arbetar brett inom hela verksamheten. Du kommer att få vara med att utveckla juristavdelningen genom att bl.a. upprätta policys, skapa mallar och rutiner.

Din roll 
Som bolagsjurist inom ICA-handlarnas Förbund fungerar du som rådgivare till enskilda ICA-handlare i en mängd skiftande juridiska frågor. Eftersom ICA-handlarna driver butikerna som egenföretagare varierar frågeställningarna och du kommer att ha daglig kontakt med handlarna runt om i landet. Du fyller en viktig funktion i vår medlemsverksamhet och service. Du kommer även att arbeta tillsammans med andra delar av verksamheten samt vara med och bidra aktivt i olika projekt och frågor. Det innebär många olika kontakter både internt inom ICA-systemet och externt. Juristavdelningen består idag av tre bolagsjurister och en chefsjurist.

Vem är du? 
Vi ser gärna att du är en positiv och utåtriktad person som trivs med att hantera både stora och små frågor. Du är prestigelös i ditt sätt att vara och serviceinriktad. Vidare har du god initiativ- och samarbetsförmåga och kan ta stort eget ansvar och arbeta självständigt. Det är viktigt att du är förtroendeingivande och har lätt att skapa kontakter och vara en god lyssnare. Du ska även vara genuint intresserad av att förstå ICA-handlarnas frågor och vardag. Du förväntas även ha ett gott omdöme, god integritet och vara lösningsorienterad.

För att lyckas i rollen behöver du ha en juristexamen och 2–4 års erfarenhet från till exempel advokatbyrå eller domstol. Eftersom du kommer att arbeta inom flera olika rättsområden är det viktigt att du uppskattar möjligheten att få arbeta brett med juridik och har mycket goda allmänjuridiska kunskaper. Erfarenhet av arbete med tvister eller regulatoriska frågor inom detaljhandelns område är meriterande.  Eftersom arbetet även innebär en del administration ser vi det även som ett plus om du har ett sinne för struktur och organisation.

Din nya arbetsgivare
ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges alla ICA-handlare och majoritetsägare i ICA Gruppen. Vår uppgift är att stärka ICA-handlarnas möjligheter att äga och driva butiker med lönsamhet, konkurrenskraft och högt kundförtroende samt även i övrigt tillvarata medlemmars gemensamma intressen.

Förbundet består av drygt 1500 medlemmar (ICA-handlare) och 45 medarbetare som arbetar med bland annat medlemsservice, finansförvaltning, ägarstyrning, kommunikation, näringslivsfrågor, HR, ekonomi och juridik. ICA-handlarnas Förbund har sitt huvudkontor i fina lokaler i nya ICA-huset på Kolonnvägen i Solna.

Din ansökan
Skicka din ansökan med CV, personligt brev, betyg och arbetsbetyg till oss senaste den 16 maj. Notera att tjänsten är ett vikariat under ett år med eventuell möjlighet till förlängning.

Klicka här för att ansöka

Dina eventuella funderingar
Frågor och funderingar besvaras av Anna-Karin Liljeholm, chefsjurist, telefon 08-55 33 99 06 eller e-post anna-karin.liljeholm@icahandlarna.se alternativt Karin Axelsson, HR strateg, telefon 08- 55 33 99 32 eller e-post karin.axelsson@icahandlarna.se.


Dela sidan:
Skriv ut: