Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bolagsjurist NCC Building Sverige

Projektstudio, Norra stationsgatan 105

Vi söker en bolagsjurist till vår juristenhet inom Building Sverige med placering vid vårt huvudkontor i Järva krog, i Stockholm. Affärsområdet Building Sverige stöttas juridiskt av en enhet av sju erfarna bolagsjurister och juristenheten inom hela NCC koncernen utgörs av totalt cirka 50 bolagsjurister som gemensamt bidrar till NCC:s framgångar och utveckling av branschen.

Affärsområde NCC Building Sverige bygger bostäder, kontor samt offentliga och kommersiella byggnader som till exempel skolor, sjukhus, badhus och hotell. Affärsområdet har en stark ställning på den svenska marknaden med närvaro i hela Sverige. Vi är cirka 3 000 medarbetare som arbetar i cirka 500 pågående projekt.

Rollen som Bolagsjurist  

Som bolagsjurist inom NCC Building Sverige erbjuds du en affärsnära roll med direkt påverkan på affärsområdets verksamhet. I bolagsjuristens uppdrag ingår juridiskt stöd inom entreprenadrätt, riskhantering, granskning och förhandling av verksamhetens kommersiella avtal samt offentlig upphandling. Härutöver ingår hantering av tvister och compliance.

Juristenheten bidrar även till att höja kunskapen inom affärsjuridik och kontraktshantering i organisationen genom interna utbildningar. Erfarenhetsutbytet inom enheten och organisationen i övrigt bidrar till fortsatt utveckling. Enheten bidrar till NCC:s fortsatta strategiska utvecklingsarbete och samarbetar kring juridiska frågeställningar med kollegor inom andra affärsområden.

Din profil 

Du har en juristutbildning och minst fem-sju års erfarenhet från självständigt juridiskt arbete på en advokatbyrå, i ett större bolag eller organisation. Erfarenhet av entreprenadrätt är ett krav och vi ser gärna att du även har erfarenhet från offentlig upphandling och kommersiella avtal. Notarietjänstgöring är meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är en förutsättning för tjänsten.

Vi söker en person som vill arbeta brett med affärsjuridik och nära våra affärer som stöd till våra chefer och våra projekt av varierad komplexitet och storlek. Du kommer bli ett uppskattat stöd till hela Building Sverige i en roll där du ständigt utmanas och får möjlighet att bidra till NCC:s affärsframgångar i branschen. Du bör ha ett genuint intresse för affärer och tycka om att leverera god service. Eftersom du är van vid att självständigt styra och prioritera ditt arbete och hantera en stor variation av frågor ser du det som en rolig utmaning att få vara del i affärsprocesserna och bistå med effektiv rådgivning som är praktiskt användbar.

Ytterligare information

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Solna, och resor kan förekomma i tjänsten. Rapportering sker till vår chefsjurist inom Building Sverige.

Kontakt och ansökan 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chefsjurist Building Sweden, Elly Höijer på telefon 070-612 03 25 eller HR Specialist Matilda Jönsson 070 -088 78 52. Skicka in din ansökan snarast då vi intervjuar löpande, dock senast den 1 december.

Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att ansöka

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroller på våra slutkandidater.

 Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 


Dela sidan:
Skriv ut: