Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bolagsjurist – MediaMarkt

MediaMarkt är Europas ledande konsumentelektronikkedja och har verksamhet i Sverige sedan 2006. Med idag 28 varuhus och webbutik är MediaMarkts vision att bli den mest föredragna elektronikhandlaren i Sverige. Vårt huvudkontor i Stockholm är en servicefunktion för våra varuhus och vår webbutik.

Juridikavdelningen utökas och söker nu en ny kollega!

Är du en passionerad, engagerad och driven person som vill vara en del av att fortsätta bygga vår framgång? Då är det dig vi söker! Vi på MediaMarkt är ambitiösa och kompetenta i en konkurrensutsatt marknad där vi hela tiden strävar efter att vara bäst.

Som anställd hos oss representerar du en av de ledande aktörerna inom hemelektronikmarknaden. Du blir del av en företagskultur som präglas av vår värdegrund där respekt och kundfokus är centrala delar. Du rapporterar till Head of Legal och arbetar på vårt huvudkontor i Stockholm, Järfälla. På MediaMarkts huvudkontor arbetar vi i ett aktivitetsbaserat kontorslandskap med möjlighet till distansarbete och videomöten från distans, t ex hemmet. För den sociala kontakten och samarbetet mellan avdelningar sker dock regelbundna fysiska möten. Du bör därför vara bosatt inom Stockholmsområdet.

Arbetsbeskrivning

Som jurist på MediaMarkt kommer du till stor del att arbeta med dataskyddsrelaterade frågeställningar och compliance. Det innebär bland annat deltagande i dataskyddsrelaterade projekt som ofta initieras av det tyska moderbolaget, implementering av riktlinjer och regelbundna kontakter med övriga kollegor i Europa. Du kommer att ha ett stort ansvar för att stötta koncernen med rådgivning, rättsanalyser samt upprättande och implementering av åtgärdsprogram. En viktig del i arbetet är att hålla dokumentation och processer uppdaterade och samarbeta med vår internrevisor samt riskavdelningen för att tillse att lagar och regler följs. Du kommer även att hålla utbildningar inom området.

Därutöver innefattar denna roll hantering av löpande frågor inom andra områden som vanligen uppkommer, såsom kommersiell avtalsrätt, hyresrätt, bolagsrätt, IT-rätt och konsumentfrågor. Du kommer därför att få sätta dig in i arbetsuppgifter inom vitt skilda områden. Med hundratals leverantörer består en betydande del av arbetet av avtalsförhandling. Även självständig hantering av mindre domstolsprocesser kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som tycker om att skapa goda relationer såväl internt som externt. Du är lösningsorienterad, lyhörd, pragmatisk och affärsmässig utan att göra avkall på noggrannheten och regelefterlevnaden. Du prioriterar utifrån verksamhetens behov. Som person är du också ansvarstagande och har en hög integritet.

Du har en kandidatexamen i juridik och fördjupad kunskap och erfarenhet av GDPR och dataskyddsfrågor. Vi ser gärna att du har ca 3 års relevant erfarenhet från bolag eller advokatbyrå. Majoriteten av arbetet utförs på engelska. Du behöver därför ha mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift. Har du dessutom genomfört notarietjänstgöring, så är det meriterande.

Är du intresserad?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, deltidstjänstgöring kan diskuteras. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Start är omgående med respekt för eventuell uppsägningstid.

Skicka in din ansökan med CV, betyg och gärna ett personligt brev redan idag, dock senast 15/6-21 Observera att intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor eller funderingar vänligen kontakta Head of Legal Demem Nzeribe, nzeribe@mediamarkt.se

Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: