Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bolagsjurist med specialisering inom hyresrätt

Castellum är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på drygt 95 miljarder kronor. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler. Vi hjälper företag att utvecklas och människor att växa i 17 städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.  Vi har specialiserat oss på lokaler inom kontor, myndigheter och logistik, med stort fokus på hållbarhet och innovation. Castellum rankas som det mest jämställda av 600 börsnoterade europeiska bolag av European Women on Boards 2020.

Om rollen  
Vi på Castellum söker nu en jurist som kan stötta vår verksamhet i framförallt hyresrättsliga frågor.

Som jurist hos oss blir du välkomnad till ett innovativt fastighetsbolag under utveckling som håller sig i framkant. Du kommer att vara del av en stimulerande miljö med trevliga, ambitiösa och drivna kollegor. Vi erbjuder dig en roll med stort eget ansvar och spännande arbetsuppgifter. Då tjänsten är ny kommer det finnas en stor möjlighet att sätta sin egen prägel på rollen.

Du ingår i Castellums juristavdelning, som idag består av två medarbetare, men kommer också ha ett nära samarbete med förvaltare och projektansvariga i organisationen.

Tjänsten kommer att vara placerad på huvudkontoret i Göteborg och du rapporterar till chefsjuristen.

Rollen innefattar bland annat följande arbetsuppgifter:

 • Stötta verksamheten i upprättande och förhandling av hyresavtal samt i frågor kring uppsägning och omförhandling av hyresavtal
 • Stötta verksamheten i relation till samt genomföra förhandlingar i hyresnämnden eller domstol
 • Ansvara för kompetensutveckling inom hyresrättsliga området på bolaget, såsom att inventera behov av och genomföra utbildningar för kollegor
 • Ansvara för omvärldsbevakning kring hyresrättsliga frågor
 • Driva och utveckla interna rutiner/mallar inom området
 • Därutöver stötta verksamheten i andra legala frågor som kan bli aktuella

Kvalifikationer

 • Juristexamen
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet med kvalificerad juridisk rådgivning inom det hyresrättsliga området
 • Bred erfarenhet av både avtalsskrivning, förhandling och tvister inom det hyresrättsliga området
 • En bakgrund från Hyresnämnden är meriterande

Förutsättningarna för att göra ett bra jobb som bolagsjurist på Castellum beror till stor del på din förmåga att arbeta självständigt, ta initiativ och driva utveckling. Du har ett affärsmässigt och serviceinriktat arbetssätt med fokus på affärsnyttan, utan att släppa på den höga kvaliteten i din rådgivning. Du är kommunikativ och har lätt för att etablera relationer. Vidare har du förmågan att strukturera, planera och prioritera ditt arbete väl. Du är en engagerad lagspelare med ett prestigelöst förhållningssätt.

Vi erbjuder dig

 • En stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till personlig utveckling
 • Ett utmanande och ansvarsfullt arbete i ett expansivt företag med hög kompetens och korta beslutsvägar
 • Ett generöst förmånspaket som bland annat inkluderar förmånliga försäkringar, friskvårdsbidrag och subventionerad lunch
 • En familjär stämning där alla är lika värda, oavsett ålder, kön och etnicitet. Vi vet att olika bakgrunder och erfarenheter är berikande för vårt dagliga arbete både internt och i mötet med våra kunder             

Din ansökan
Din ansökan vill vi gärna ha så snart som möjligt då urvalet sker löpande. Sista ansökningsdatum är 2020-10-04. Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist Kristina Månesköld på telefon 0702 667847, alternativt mejl kristina.maneskold@castellum.se.

Vi värdesätter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan  – klicka HÄR


Dela sidan:
Skriv ut: