Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bolagsjurist – Göteborg Energi

Vill du arbeta som bolagsjurist på göteborgarnas eget energibolag? Vi erbjuder ett spännande arbete som ger dig möjligheter att jobba brett inom affärsjuridikens område.

Avdelning Juridik, som är en del av verksamhetsområdet Ekonomi och Affärsplanering, tillhandahåller juridisk rådgivning till hela koncernen Göteborg Energi. I detta arbete hanterar avdelningen bl.a. följande rättsområden: kommersiell avtalsrätt, konsumenträtt, dataskyddsfrågor, IT-rätt, offentlig upphandling, konkurrensrätt, kommunalrätt, fastighetsrätt, entreprenadrätt, miljörätt, regulatoriska frågor (inom energi, nät och bredband) och compliance.

Som bolagsjurist kommer du att ha nära kontakt med verksamheten och ge juridiskt stöd vid arbetet med att utforma, granska och förhandla kommersiella avtal. Du deltar i affärsförhandlingar, tvisteförhandlingar, projekt och utredningar. Du kommer också företräda koncernen vid kontakter med advokatbyråer, myndigheter och andra aktörer. I arbetet ingår även ansvar för rättslig bevakning och internutbildningar inom koncernen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en jur.kand.-/juristexamen och flerårig erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller affärsdrivande offentlig förvaltning. Förutom kravet på mycket goda affärsjuridiska kunskaper är särskild kompetens inom ett eller flera av de andra rättsområden som avdelningen hanterar meriterande.

Som person är du självgående, strukturerad och noggrann. Eftersom arbetsuppgifterna varierar och kan förändras över tid behöver du vara flexibel och ha ett genuint intresse för och förmåga att sätta dig in i nya rättsområden. Du är prestigelös och har ett gott omdöme. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift (på svenska och engelska) och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Självfallet drivs du av att ge bra service och bidra till goda affärer!

Du kommer att arbeta i vårt team på avdelning Juridik. Anna Maria Dermark Dunér är chef och leder teamet. Anna Maria vad är det som gör jobbet som bolagsjurist på Göteborg Energi extra roligt?

-Det är nog spännvidden och variationen vad gäller juridiska frågor och det faktum att vi jobbar i en samhällsviktig bransch under snabb utveckling med tydligt hållbarhetsfokus. En bonus är att om vi gör ett bra jobb i vår verksamhet gagnar det göteborgarna då vi är ett helägt kommunalt bolag som arbetar för stadens bästa.

Vill du veta mer om Anna Maria är du välkommen att läsa mer i hennes profil på LinkedIn.

Som anställd hos oss på Göteborg Energi kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss och det ska kännas roligt. Hos oss har du fina möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på  goteborgenergi.se/jobbamedoss

Göteborg Energi präglas av öppenhet och respekt för olikheter men också goda värderingar, hög miljömedvetenhet och stark vilja att lyckas. Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Urval kommer att ske löpande så därför ber vi dig söka så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

 Klicka här för att ansöka

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Dela sidan:
Skriv ut: