Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bolagsjurist – entreprenadrätt

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

JM söker en junior bolagsjurist till Koncernstab Juridik och Exploatering. Staben består av fyra jurister, tre bolagslantmätare, kundombudsman, GDPR-ansvarig och assistent. Vi är placerade på JMs huvudkontor i Frösunda, Solna. På sikt kommer JM att flytta sitt huvudkontor till nya lokaler vid Karlberg, Solna.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och utvecklande arbete i en organisation med stark gemenskap och hög kompetens. Vår organisation präglas av öppenhet och korta beslutsvägar, hos oss är det lätt att bli sedd och uppmärksammad.

Arbetsuppgifter

Våra jurister och bolagslantmätare arbetar nära den operativa verksamheten. Arbetsuppgifterna för juristerna består av att stödja affärsenheterna genom att exempelvis medverka vid förvärv av exploateringsfastigheter och försäljning av färdigutvecklade fastigheter (antingen direkt eller indirekt genom bolag), upprätta och granska avtal och förfrågningsunderlag, hantera krav och tvister. En stor del av arbetet bedrivs i team.

De entreprenadrättsliga frågorna innebär kontakter med personer i organisationen inför kontraktsskrivningar där JM är entreprenör eller beställare, frågor av legal karaktär som uppkommer under sådana pågående entreprenader och/eller tvister efter godkänd slutbesiktning.

Kvalifikationer

Vi behöver förstärka teamet med en junior bolagsjurist med intresse för entreprenadrätt. Vi söker dig som är jur kand eller har juristexamen och som har minst ett års arbetslivserfarenhet därefter, helst 2-3 års arbetslivserfarenhet totalt.

Erfarenhet av entreprenadrätt, associationsrätt, konsulträtt, offentlig upphandling, fastighetsrätt eller försäkringsrätt är meriterande. Tingsmeritering eller arbete på advokatbyrå med entreprenadrelaterade frågor (kontraktsskrivning och/eller tvister) är ett plus.

Du förväntas ta ett personligt ansvar och arbeta självständigt samt ha en affärs- och lösningsorienterad inställning. Det är viktigt att du är noggrann, engagerad och serviceinriktad, att du har omdöme och integritet samt att du är bra på att etablera relationer med personer i olika funktioner och på olika nivåer.

Kontakt

Om du har frågor om processen är du välkommen att kontakta HR Partner Charlotta Babington Thorzelius på 018-66 03 27 eller genom e-post charlotta.babingtonthorzelius@jm.se. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjuristen Maria Bäckman på 08-782 85 31 eller genom e-post maria.backman@jm.se.

Ansökan

Intervjuer kommer att ske löpande. Vi ser därför fram emot att få din ansökan snarast, dock senast den 3 oktober.

Varmt välkommen med din ansökan och CV!

Klicka här för att ansöka 


Dela sidan:
Skriv ut: