Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bli vår nästa Försäkringsjurist

Löf är inte vilket försäkringsbolag som helst. Vi försäkrar och förebygger skador i sjukvården. Just nu söker vi en försäkringsjurist med erfarenhet av att hantera processer vid allmän domstol/skiljedomstol och som är redo att ta nästa steg.

Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Försäkringsjuridik inom Löf arbetar huvudsakligen med att ge rådgivning och juridiskt stöd till våra skadereglerare samt agerar som juridiskt ombud vid tvister i domstol och i skiljenämnd. I din roll som försäkringsjurist har du ansvar för processhantering vid allmän domstol och i skiljeförfaranden. Dina externa kontaktytor är främst domstolar, kunder, ombud regionala tjänstemän och Patientskadenämnden. Försäkringsjuridik handhar och besvarar kundklagomål riktade mot klagomålsfunktionen på Löf och deltar även som sekreterare i Löfs egna villkorsnämnd. Du kommer att arbeta tillsammans med trevliga och hjälpsamma kollegor i en utvecklande specialistroll på Löf.

Om dig som medarbetare

Som person är du ansvarsfull och har ett effektivt och strukturerat arbetssätt Du är lyhörd och kan förklara utförd skadereglering och fattade beslut till kunder på ett pedagogiskt och respektfullt sätt. I din roll har du många kontaktytor och du behöver därför ha en god samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du trivs med att bidra till en lärande organisation genom rådgivning och utbildning till verksamheten. Du är en lättsam och prestigelös person som hjälper till där det behövs.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har en juristexamen samt tingsmeritering eller motsvarande kompetens. Du har 3-5 års erfarenhet av processarbete vid allmän domstol och mycket goda kunskaper inom försäkrings- och skadeståndsrätt samt processrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkringsbranschen samt patientskadelagen

Inte vilket jobb som helst

Vi bryr oss om våra anställda, om en god företagskultur och att ge dig det du behöver för att utvecklas och göra ett så bra jobb som möjligt. Bland annat med en djupgående introduktionsutbildning, kontinuerlig kompetensutveckling, dagligt stöd och support från dina kollegor.

Våra värdeord, Aktiv, Effektiv, Respektfull och Professionell, genomsyrar allt och alla på Löf och hjälper oss definiera vägen framåt. Från vårt kontor på Södermalm till all offentligt driven sjukvård i Sverige.

Om oss

Löf är det ledande försäkringsbolaget inom patientskador. Vårt uppdrag är att utreda och lämna ersättning till patienter som skadas i vården, samt bidra till att antalet vårdrelaterade skador minskar. Vår arbetsplats ligger på Södermalm i Stockholm och tillsammans är vi cirka 190 medarbetare som jobbar med försäkring, skadereglering och patientsäkerhet.

Mer information om Löf hittar du på www.lof.se

Jobba med oss

Bifoga cv och personligt brev när du söker tjänsten. Eftersom urvalsprocessen sker löpande är det bra om du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är 2021-05-19.

Personuppgifterna i din ansökan behandlas enbart i rekryteringssyfte och kommer att sparas i maximalt
två år.

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: