Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Biträdande jurister till grupperna Bank & Finans och M&A/Private Equity

Världen har aldrig rört sig snabbare än nu och på Bird & Bird fokuserar vi på att hjälpa företag att navigera rätt i det föränderliga digitala landskapet – oavsett om det gäller immateriella rättigheter, privat eller publik M&A, IPOs, dataskydd, regulatoriska frågor, kommersiella avtal, finansiering, skatt, tvister eller arbetsrätt. Affärer stannar sällan inom Sveriges gränser och därför finns Bird & Birds medarbetare på 29 kontor i 20 länder runt om i världen.

Vi rekryterar nu biträdande jurister till grupperna Bank & Finans och M&A/Private Equity.

Vill du arbeta på en internationell advokatbyrå där samarbete, kvalitet, jämställdhet, innovation och legal tech spelar en nyckelroll? Ta nästa steg i din karriär och bli en del av Bird & Bird i Stockholm!

Vad erbjuder vi dig?

Som biträdande jurist hos Bird & Bird ges du utrymme att växa och vidga dina vyer, både i din yrkesroll och i din personliga utveckling. Du kommer att arbeta med spännande och utmanande uppdrag, och du får möjlighet att bygga ett gediget nätverk genom att arbeta med ledande juridiska experter inom olika områden såväl i Sverige som internationellt.

Som en del i din professionella utveckling kommer du att få delta i utbildningsprogrammet Nordic Professional Development Programme, med utbildningar både digitalt och (när pandemiläget tillåter det igen) fysiskt på våra tre nordiska kontor i Helsingfors, Köpenhamn och Stockholm. På Bird & Bird ges också möjlighet till secondment på våra kontor runt om i världen och vi träffas internationellt i våra olika arbetsgrupper med jämna mellanrum. Den sociala dimensionen är en central del av Bird & Birds företagskultur och vi värdesätter nätverksbyggande och kunskapsutbyte mellan kollegor.

Den internationella dimensionen är en del av den dagliga verksamheten och oavsett var i världen du arbetar präglas alla våra kontor av en gemensam företagskultur. På Bird & Bird arbetar vi även aktivt med jämställdhet, hållbarhet och pro bono-uppdrag.

Vem är du?

Vi rekryterar nu biträdande jurister till grupperna Bank & Finans och M&A/Private Equity.

Som biträdande jurist i Bank & Finansgruppen kommer du få jobba brett med finansiering över hela kreditspektrat, med särskilt fokus på bankfinansiering och obligationslån där vi biträder på både långivar- och låntagarsidan men även till viss del med regelefterlevnad.

Du har efter din juristexamen arbetat med bank- och finansjuridik och har minst två års relevant erfarenhet från antingen advokatbyrå, bank, kreditmarknadsbolag eller motsvarande.

Som biträdande jurist i M&A/Private Equity arbetar du normalt i transaktionsteam med partners och andra biträdande jurister både från Stockholmskontoret och från byråns kontor i andra länder. Du kommer huvudsakligen att biträda svenska och internationella klienter i samband med förvärv, omstruktureringar, sammanslagningar samt i olika andra bolagsrättsliga frågor.

Du har efter din juristexamen ett par års erfarenhet från en affärsjuridisk advokatbyrå där du främst har arbetat med företagstransaktioner för private equity och andra uppdragsgivare.

Du är en lagspelare med fokus på att vi tillsammans ska leverera bästa möjliga service och rådgivning till våra klienter. Du är nyfiken och finner energi i goda resultat och nöjda klienter och kollegor. Vi värdesätter därför att du drivs av ansvar, utveckling och har förmågan att se såväl helheten som detaljerna. Andra egenskaper vi värdesätter är kreativitet och noggrannhet.

Då vi ofta arbetar integrerat med andra Bird & Bird-kontor och uppdragsgivare världen över behöver du, utöver svenska, också ha en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Ansök

Ansök genom att skicka in CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet och i övrigt relevanta intyg/betyg. Sista ansökningsdag är den 11 juli.

Hanteringen av ansökningar och intervjuer kommer att ske löpande och vi ser fram mot att få dina handlingar så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

 Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: