Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Avtalsförvaltare inom it till stadsledningskontoret

Stockholms stad, Stadsledningskontoret, Avdelningen it och digitalisering

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om. Vi är cirka 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

Stadens strategiska it-verksamhet leds och styrs av stadsledningskontorets avdelning för it och digitalisering. Vi ska förvalta och utveckla en ändamålsenlig it-miljö samt skapa förutsättningar för morgondagens digitalisering. Avdelningen har idag runt 50 medarbetare.

Din arbetsplats
På avdelningen för it och digitalisering ingår inköpsenheten som består av sju personer. Vi upphandlar och förvaltar några av Sveriges största it- och outsourcingavtal. Enheten har bland annat ansvaret för strategisk och taktisk avtalsförvaltning, avdelningens avtalsstrategi med ett livscykelperspektiv och under 2020 ska kategoristyrning av it-området etableras. På inköpsenheten hittar vi lösningar på en avtalsmässigt komplex situation för att säkerställa högre kvalitet i alla anställdas samt alla barn och elevers digitala verktyg. Vi säkerställer hög kvalitet i avtal genom att utforma avtal som säkerställer verksamhetens behov.

Din roll som avtalsförvaltare
Som avtalsförvaltare eller avtalsjurist ligger ett stort fokus på avtalets kommersiella delar samt leverantörsrelationer. Dina arbetsuppgifter består av att driva kommersiella förändringar, genomföra förhandlingar, skriva avtalstexter, följa upp leveranser mot avtal och avrop samt genomföra förnyade konkurrensutsättningar på stadens ramavtal. Detta innebär ett eget ansvar för svåra komplexa, ofta juridiska, frågor.

Du arbetar nära digitala utvecklingsprojekt och våra tjänste- och leveransansvariga på avdelningen. Du ger även stöd och rådgivning till stadens verksamheter inom dina avtalsområden. I rollen ingår att arbeta med omvärldsbevakning.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har:

 • juridisk eller ekonomisk utbildning eller motsvarande som vi bedömer som likvärdiga
 • flerårig erfarenhet av arbete med komplexa outsourcingavtal inom it-området, i stora organisationer
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande om du har erfarenhet:

 • från kommunal verksamhet
 • från leverantör till offentlig sektor inom it-området.

Vid intervjun kommer vi lägga stor vikt vid följande förmågor och färdigheter: Som person är du lugn, stabil och drivs av att vilja förändra/förbättra. Du är van att ta ansvar för ditt arbete där du strukturerar ditt angreppssätt och driver dina ärenden vidare till leverans. Du gör korrekta avvägningar och trivs med att göra juridiska bedömningar. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. I rollen krävs det också att du kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Vi erbjuder dig

 • En kreativ arbetsplats där kompetens och samarbete är en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat. Vi har tydliga mål och ansvarsområden där ett stort eget ansvar råder.
 • Goda kompetensutvecklingsmöjligheter.
 • Stort nätverk inom Stockholms stad med många samarbetsytor.
 • Stora möjligheter till att bidra till samhällsnytta.
 • Flexibel arbetstid, friskvårdstid och friskvårdsbidrag, med träningslokaler i nära anslutning till arbetsplatsen.

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Mer information och ansökan – klicka HÄR

Sista ansökningsdag 2020-03-15


Dela sidan:
Skriv ut: