Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Avdelningschef Rättsavdelningen

Drivs du av ett komplext och utmanande ledaruppdrag där du bidrar till samhällsnytta? Vi söker en avdelningschef till rättsavdelningen som är nytänkande, kommunikativ och som skapar resultat genom förändrings- och utvecklingsarbete. Du leder det strategiska rättsliga arbetet för hela myndigheten och bidrar till att utveckla regelverket på området i samarbete med Finansdepartementet.

Om jobbet
Som avdelningschef ansvarar du för att tillsammans med din ledningsgrupp leda, planera, följa upp och utveckla en verksamhet med stor betydelse för Skatteverkets utveckling. Du företräder Skatteverket externt och arbetar ständigt för ett fortsatt högt förtroende för myndigheten. Du är direkt rapporterande till generaldirektören och ingår i Skatteverkets ledningsgrupp. Som medlem i skatteverkets ledningsgrupp är du med och tar ansvar för och utvecklar hela Skatteverket. Din uppgift som avdelningschef blir också, genom avdelningens chefer, skapa så goda förutsättningar som möjligt för medarbetarna inom avdelningen att utföra sitt arbete. Genom tydlig kommunikation och ett coachande förhållningssätt driver och utvecklar ni avdelningens arbete framåt.

Skatteverkets rättsavdelning har ett viktigt och komplext uppdrag och ansvarar för flera funktioner. Avdelningen ansvarar för föreskrifter, styrdokument samt remissyttranden och kontakter med Finansdepartementet i frågor om nationell lagstiftning. Tillsammans med avdelningens ledningsgrupp ansvarar du för den strategiska inriktningen av rättslig styrning, stöd rättslig vägledning och rådgivning, har verksamhets-, budget- och personalansvar. Avdelningen består av fyra rättsenheter med fyra rättssektioner vardera samt en controllerenhet. Avdelningen har cirka 250 medarbetare. Organisationen är virtuell och en stor del av arbetet sker på distans.

I det här jobbet får du stor användning av din juridiska kompetens i kombination med din ledarförmåga. Du driver utvecklingsarbete och medverkar till förändringar som berör många. Du leder och utvecklar chefer, medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:
• ha helhetssyn, du arbetar tillsammans med andra för att skapa värde för helheten och för att nå det övergripande målet
• leda, fatta beslut och driva arbetet mot uppsatta mål
• vara stabil och trygg som person och i din arbetsgivarroll
• visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
• leda utveckling och lärande genom att skapa förutsättningar och engagemang
• kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
• leda utveckling och lärande genom att skapa förutsättningar och engagemang

Du ska även ha:
• juristexamen
• kunskaper inom rättsområden som är relevanta för Skatteverket
• flerårig chefserfarenhet
• flerårig erfarenhet av rättstillämpning och kvalificerat juridiskt arbete
• erfarenhet av utvecklingsarbete och att driva förändringsarbete

Det är önskvärt att du har flerårig erfarenhet av att leda andra chefer. Det är även önskvärt med erfarenhet av lagstiftningsarbete och erfarenhet av att leda på distans. Önskvärt är också att du är van vid mediakontakt och har erfarenhet av att representera hela verksamheten nationellt och internationellt.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, förtroendearbetstid

Tillträde efter överenskommelse.
Placeringsort: Solna

Ansökan
Vi samarbetar med SOURCE Executive i denna rekrytering. Om du har frågor eller önskar visa intresse för tjänsten så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Lahne, e-post: maria.lahne@source-executive.se, tel: 072-888 60 07.

Klicka HÄR för mer information och ansökan.

Ansök senast: 2020-07-20

Diarienummer: 8-332462

Din ansökan blir allmän handling.

Information
För mer information om tjänsten kontakta:
Generaldirektör Katrin Westling Palm, tel: 010-574 84 42
e-post: katrin.westling.palm@skatteverket.se

Överdirektör Fredrik Rosengren, tel: 010-574 84 40
e-post: fredrik.rosengren@skatteverket.se

Fackliga företrädare:
Anders Tell – Facklig kontaktperson ST, tfn 010-5776349
Johan Almstrand – Facklig kontaktperson Saco, tfn 010-5736270

Bra att veta
Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Det innebär att du måste vara svensk medborgare.
För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.


Dela sidan:
Skriv ut: