Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist till Jurist- och konkurstillsynsenheten

Beskrivning av uppdraget

På konkurstillsynen övervakar vi på Kronofogden att konkursförvaltningen sker på ett korrekt sätt och enligt gällande lag. Som jurist på konkurstillsynen arbetar du aktivt för att konkursförvaltningen ska vara snabb, lagenlig och effektiv.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär att du arbetar med stora delar av den centrala civilrätten och i synnerhet med kvalificerad obeståndsrätt och arbetsrätt. Din arbetsdag är varierande. Du gör rättsutredningar, skriver yttranden till domstol och övervakar att konkursförvaltningen sköts på ett ändamålsenligt sätt, vilket kan innebära besök hos företag i konkurs och på förvaltarkontor, inställelse i domstol med mera.

Du granskar handlingar och har omfattande kontakter med förvaltare, domstolar och externa aktörer. En av dina arbetsuppgifter är att tala inför grupper. Inom konkurstillsynen samarbetar vi nära varandra. Det är viktigt att arbetet är effektivt och därför fäster vi vikt vid att arbetet är enhetligt och att goda exempel sprids.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • juristexamen från juristprogrammet, 270 hp eller 180 p (från tidigare system)
  • är notariemeriterad jurist
  • erfarenhet av obeståndsrätt, arbetsrätt och övrig civilrätt

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt, har ett gott omdöme och analytiska förmåga. Du tycker om att skapa resultat och tar initiativ och ansvar. Du trivs med att samarbeta och kommunicerar på ett smidigt sätt med människor.

Det är meriterande med processvana.

Information om oss och jobbet

Resor ingår i jobbet. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån. Möjliga placeringsorter är Malmö eller Jönköping.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad jurister arbetar med hos oss:

Jobba som jurist

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

Jobba hos oss

Ett jobb som räknas

På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Klicka här för att ansöka

Anställningsform – Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning – Heltid
Löneform – fast
Antal lediga befattningar – 2
Sysselsättningsgrad – 100%
Ort – Malmö
Län – Skåne län
Land – Sverige
Referensnummer – 2023/9
Kontakt
Cissela Björk, sektionschef, 010-5774403
Emma Rehnqvist Jackson, hr-specialist, 010-5722465,emma.rehnqvist.jackson@skattev
Facklig företrädare
Rozita Lundgren, ST, 0105797288
Clarence Eliasson, SACO, 010-5783829
Publicerat
2023-01-25
Sista ansökningsdag
2023-02-10


Dela sidan:
Skriv ut: