Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Infranode söker Bolagsjurist med Regulatory-inriktning

Infranode är en ledande nordisk förvaltare av infrastrukturfonder med långsiktig ägarhorisont på minst 25 år och med fokus på hållbara investeringar. Infranode förvaltar över 15 miljarder kronor och har kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. Infranode investerar i och äger samhällsinfrastruktur som möjliggör en säker avkastning och en positiv utveckling för verksamhet och samhälle. Fokus ligger på att investera i tillgångar inom energi/förnybart, transport, telekom och social infrastruktur såsom samhällsfastigheter. Infranode har idag investerat i 10 portföljbolag, vilket förväntas fördubblas de närmaste åren. Investerare i Infranodes fonder är ansvarsfulla pensionsfonder och institutioner såsom KPA Pension, Folksam, EIB, AP4 och Keva.

Vi är under stark tillväxt och söker därför nu en affärsorienterad bolagsjurist inom regulatory-området, som både vill utvecklas med oss och bidra till vår utveckling. Placering är i våra nya moderna lokaler på huvudkontoret i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

De regulatoriska kraven ökar ständigt och som bolagsjurist inom regulatoryområdet får du en rådgivande roll i förhållande till verksamheten och kommer i första anvarslinjen bland annat att driva och ge råd kring de regulatoriska frågorna internt samt implementera nya regelverk.

Din roll kommer att vara bred och arbetet ingår bland annat att:

  • Ge stöd och råd i regulatoriska frågor relaterade till den tillståndspliktiga verksamheten
  • Arbeta med utveckling och effektivisering kopplade till regulatoriska frågor
  • Övervaka, utvärdera och implementera befintliga och nya regelverk som påverkar Infranodes verksamhet
  • Stötta verksamheten i kontakter med Infranodes kontrollfunktioner inom risk och compliance och bistå med att implementera förslag och rekommendationer från kontrollfunktionerna
  • Stötta verksamheten i övriga förekommande legala frågor bl.a. kopplad till investeringar och förvaltning

Du kommer att rapportera till Infranodes Chefsjurist.

Kvalifikationer och egenskaper

För att trivas hos oss behöver du dela våra värdegrunder. Vi tror på att bygga ett mer hållbart samhälle och har därför ansvarsfulla och långsiktiga investeringar som förbättrar för invånare, miljö och våra framtida pensioner. Dessa värdegrunder genomsyrar hela organisationens och verksamhetens arbetssätt och det är därför viktigt att du vill jobba på ett hållbart och långsiktigt sätt. Du behöver dela vår uppfattning om att hållbarhet utgör kärnan i framgångsrika affärer.

Hos oss kommer du att få möjlighet att bidra till bolagets utveckling. Det är viktigt att du ser regulatoriska och compliance-relaterade frågor som en del av affärsutvecklingen och att du drivs av förändring och utveckling.

Du bör vara van av att arbeta i ett högt tempo och att arbeta proaktivt, självständigt och verksamhetsnära på ett lösningsorienterat sätt. Vi är en platt, snabb och flexibel organisation och det är därför viktigt att du är prestigelös, öppen, ödmjuk och affärsdriven på ett hållbart sätt. Du måste besitta hög integritet och kunna fatta snabba beslut samt ha en social och kommunikativ förmåga.

Du ska ha en juridisk examen men din arbetslivserfarenhet kan variera. Du kanske arbetar eller har arbetat med regulatoriska och compliance-relaterade frågor på advokatbyrå och/eller som jurist på bolag/fond/bank/myndighet.

Vi är övertygade om att mångfald, olika erfarenheter och perspektiv driver Infranode framåt och hjälper oss att skapa en inspirerande arbetsmiljö där vi tillsammans kan uppnå vår vision om långsiktighet. Vi prioriterar work-life balance, samtidigt som vi jobbar målinriktat mot ett starkare och mer hållbart samhälle.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Infranode med SJR Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09 eller researchkonsult Christina Singelman på 073-421 79 87. Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat. I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Klicka här för att ansöka

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy:

https://sjr.se/integritetspolicy/


Dela sidan:
Skriv ut: