Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Dataskyddsombud – Västra Götalandsregionen

Koncernkontoret, Enhet Juridik

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Regionstyrelsen, som är Koncernkontorets politiska organ, har beslutat om en ny politisk organisation inför nästa mandatperiod. Arbetet påbörjas för att anpassa tjänstemannaorganisationen för att förändringarna ska vara klara inför ny mandatperiod.

Vi söker nu ett centralt dataskyddsombud med placering på Enhet Juridik inom Koncernkontoret. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Arbetet som dataskyddsombud innebär att du ska övervaka att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt hos Västra Götalandsregionen och informera och ge råd inom organisationen om dataskyddsförordningen och angränsande regler.

Arbete pågår med att samordna och stärka dataskyddsarbetet i Västra Götalandsregionen. I rollen som centralt dataskyddsombud kommer du att vara delaktig i att utforma och organisera Västra Götalandsregionens framtida arbete med dataskyddsfrågor.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Vara ett kunskapsstöd inom Västra Götalandsregionen gällande dataskyddsförordningen och annan tillämplig dataskyddslagstiftning.
 • Övervaka den interna efterlevnaden av dataskyddsförordningen, annan tillämplig dataskyddslagstiftning och interna styrdokument för dataskydd.
 • Rapportera till Västra Götalandsregionens ledning om dataskyddsfrågor och organisationens brister och utvecklingsbehov.
 • Identifiera kompetensutvecklingsbehov, planera och genomföra utbildningar avseende dataskyddsförordningen och angränsande lagstiftning.
 • Ge råd vid genomförande av konsekvensbedömningar av dataskydd.
 • Ta emot och besvara frågor från registrerade om deras rättigheter och hur dessa kan tillämpas.
 • Vara kontaktperson för Integritetsskyddmyndigheten.
 • Samordna arbetet med övriga dataskyddsombud inom Västra Götalandsregionen.

Förutom samarbetet med övriga dataskyddsombud kommer du att samarbeta tätt med juristerna i Västra Götalandsregionen. På Enhet Juridik där du är placerad arbetar 12 jurister med olika expertområden. Det möjliggör ett kollegialt utbyte och sammanhang för kompetensutveckling och samordning av juridiskt expertstöd.

Vad kan vi erbjuda dig?

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. Du får möjlighet att arbeta med komplexa projekt som har stor betydelse för samhället tillsammans med andra kompetenta medarbetare inom olika professioner.

För att lyckas i rollen behöver du:

Vi söker dig som har juristutbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet av självständigt arbete inom det aktuella området. Du ska ha goda kunskaper om dataskyddslagstiftningen och relevant kunskap om informations- och IT-säkerhet.

Vi ser att det är meriterande om du har:

 • Varit dataskyddsombud
 • Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet

Som person är du initiativrik och drivande med hög integritet. Du har förmåga att arbeta systematiskt och självständigt med organisatoriska och strukturella frågor och kan prioritera för att lösa uppdraget på ett effektivt sätt. Du arbetar prestigelöst i samarbete med andra och kommunicerar på ett förtroendefullt sätt i olika sammanhang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner – Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Klicka här för att ansöka

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg eller Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5614
Kontakt
Lina Kolsmyr, chefsjurist, 072-2103283
Facklig företrädare
Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
SACO: Stig Roos, 0702-554919
Publicerat 2022-07-05
Sista ansökningsdag 2022-08-12


Dela sidan:
Skriv ut: