Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Engagerad och driven arbetsrättsjurist

Arbetar du redan idag som arbetsrättsjurist och känner dig redo för ditt nästa karriärsteg? Skulle du trivas med att arbeta inom en modern och attraktiv arbetsgivarorganisation? Vill du bidra till att försäkringsbranschen ska ha bästa möjliga förutsättningar att vara bra arbetsgivare och bedriva en välfungerande verksamhet?

Då kan rollen som arbetsrättsjurist hos Försäkringsbranschens arbetsgivareorganisation, FAO, vara något för dig. Välkommen med din ansökan!

Om rollen som arbetsrättsjurist
Försäkringsbranschens arbetsgivareorganisation, FAO, representerar den svenska försäkringsbranschen med 140 medlemsföretag som sysselsätter cirka 20 000 medarbetare.

FAO vill nu förstärka sitt arbetsrättsteam med en driven kollega med placering i Stockholm.

Som arbetsrättsjurist kommer du bland annat att ansvara för:

  • Arbetsrättslig rådgivning till medlemsföretagen
  • Biträda medlemsföretagen i lokala- och centrala förhandlingar
  • Hålla dig à jour med lagstiftning och bevaka strategiska frågor inom arbetsrätten
  • Representera FAO i olika samverkansgrupper
  • Hålla utbildningar för medlemsföretagen

Du kommer vara en del av FAO:s verksamhet kring Arbetsrätt & Förhandlingar som i övrigt består av tre kunniga och engagerade arbetsrättsjurister samt en pensionsexpert. Du rapporterar direkt till Vice vd/förhandlingschef.

Din bakgrund

För att kunna axla rollen som arbetsrättsjurist har du hunnit arbeta några år efter din jur. kand-examen på advokatbyrå, bolag, förbund eller myndighet. Du uttrycker dig obehindrat i skrift och tal. Det är meriterande med förståelse för försäkringsbranschen eller närliggande bransch.

Din personlighet

För att trivas i rollen behöver du vara prestigelös, lösningsorienterad och en lagspelare med vana att arbeta självständigt. Som person är du en relationsskapande, lyhörd problemlösare gentemot våra medlemsföretag och motparter. Du är nyfiken, vill utvecklas och trivs i en rådgivande roll som ger medlemsföretagen förutsättningar att vara bra arbetsgivare. Det är positivt om du har ett intresse av samhälls- och näringspolitiska frågor.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande roll inom en arbetsgivarorganisation som representerar Sveriges försäkringsbransch. FAO ingår i en kontext med cirka 230 medarbetare i samverkansorganisationer inom försäkringsbranschen. FAO kännetecknas av en öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär. Här får du arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar och omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö.

Om FAO

FAO, Försäkringsbranschens Arbetsgivareorganisation, har 140 medlemsföretag, som tillsammans sysselsätter cirka 20.000 anställda.

FAO är medlemsförbund i Svenskt Näringsliv. Det ger tillgång till expertkunskap och den samlade erfarenheten från ett 50-tal branschföreningar och arbetsgivarförbund med närmare 60 000 företag

Läs gärna mer om FAO på https://fao.se

Har vi väckt ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar vi med HR Commitment Executive Search. Sök gärna tjänsten omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Manne Didehvar på +46 (0)70-962 75 10.

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: