Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Stadsjurist med fokus på digitalisering och dataskyddsfrågor

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Stadsledningsförvaltningen har cirka 450 medarbetare och leds av vår biträdande stadsdirektör. För att kunna utföra vårt uppdrag är vi organiserade i sju avdelningar. Vår förvaltning har ett viktigt och spännande uppdrag där vi finns till för andra – för kollegor, andra förvaltningar, helsingborgaren och företagen, för att nämna några.
Stadsledningsförvaltningen ska
• leda, utveckla och samordna kommunens verksamhet inom övergripande och gemensamma områden.
• erbjuda tjänster och produkter som efterfrågas av kommunstyrelsen, förvaltningar och bolag, inklusive gemensamma funktioner som riktar sig direkt till helsingborgarna.
• i samverkan med externa parter skapa förutsättningar för en positiv utveckling av Helsingborg.

Om arbetsplatsen

Helsingborgs stad strävar efter att ligga i framkant inom digitalisering och det pågår ett flertal spännande projekt i staden. En grundläggande förutsättning för att vi som stad ska klara av att möta morgondagens utmaningar, är att arbeta med digitalisering och automatisering inom alla våra verksamheter.

Helsingborgs stad söker en stadsjurist till stadsjuridiska enheten. Stadsjuridiska enheten ingår i avdelningen för juridik och service på stadsledningsförvaltningen. I dag arbetar en chefsjurist, fyra stadsjurister och en utredare på enheten. Din arbetsplats blir på Rådhuset i Helsingborg. Enhetens uppdrag är att leda och samordna Helsingborgs stads juridiska verksamhet på ett rättssäkert sätt och att tillvarata stadens juridiska intressen. Stadsjuristerna verkar inom flera rättsområden och ansvarar för att ge juridiskt stöd till nämnder, förvaltningar och bolag samt agera ombud i rättsliga processer.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är särskilt kunnig inom områdena dataskydd och digitalisering då du kommer vara en viktig del av Helsingborgs stads digitala utveckling. Du kommer att arbeta nära stadens olika verksamheter med dataskydd och digitalisering samt samordna, utveckla rutiner, ge stöd och utbilda stadens tjänstepersoner i dessa områden. Du kommer även i arbetet som stadsjurist på stadsjuridiska enheten bistå stadens nämnder, förvaltningar och bolag med råd och stöd i andra juridiska frågor, utföra rättsutredningar, utbilda stadens anställda, upprätta, tolka och granska avtal samt att göra sekretessprövningar.

Arbetsuppgifterna kräver att du både kan arbeta i grupp samt självständigt utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Arbetet kräver att du är flexibel och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter. Du är driven, har initiativförmåga och hittar nya angreppssätt för att lösa de frågor du ställs inför. Du är bra på att se sammanhang och tycker om att arbeta med komplexa frågor. Arbetet innebär många kontakter och nära samarbete med olika yrkesgrupper inom Helsingborgs stad och dess bolag.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha juristexamen/juridisk kandidatexamen och ha erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, bolag eller offentlig förvaltning. Särskilda kunskaper inom dataskydd och digitalisering krävs. Kunskap och erfarenhet att arbeta med IT-avtal, offentlighet- och sekretess, informationssäkerhet, kommunalrätt, offentlig rätt är meriterande. Även fullgjord notarietjänstgöring är meriterande.

Ditt arbetssätt präglas av att du är analytisk, engagerad och utvecklingsorienterad. Du har förmåga att arbeta både i grupp och självständigt på ett strukturerat sätt samt har mycket god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Du ska ha en serviceinriktad läggning och vara pedagogisk i din kommunikation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan.

Klicka här för att ansöka

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2022-10-02. Intervjuer kommer ske löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Referens:
3339

Publicerad:
2022-09-09

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Stadsledningsförvaltningen – Avdelningen för juridik och service

Kontakt

Mikael Svegland
Chefsjurist
phone 073-743 65 02

email mikael.svegland@helsingborg.se

Cecilia Holm
Facklig företrädare, SACO

email cecilia.holm1@helsingborg.se

Robert Lexeklint
Fackligt företrädare, Vision

email robert.lexeklint@helsingborg.se

Övriga fackförbund nås via Kontaktcenter
phone 042-10 50 00


Dela sidan:
Skriv ut: