Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Peab AB söker bolagsjurist

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 62 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peabs juristfunktion Affärsjuridik stöttar Peabs kärnverksamhet i samtliga av koncernens fyra affärsområden Bygg, Anläggning, Industri och Projektutveckling. Funktionen ansvarar övergripande för den löpande affärsjuridiska rådgivningen inom hela Peabkoncernen.

Funktionen består av 14 jurister varav 11 stycken i Sverige. Juristerna är placerade vid våra kontor i Malmö, Förslöv, Göteborg och Ulriksdal. Nu söker vi ytterligare en eller två kollegor med placeringsort i Göteborg.

Som bolagsjurist på Peab får du möjlighet att arbeta nära våra affärer och projekt från anbudsstart till slutligt färdigställande. Du kommer att få medverka i anbudsarbete och avtalsförhandlingar, upprätta, tolka och tillämpa avtal samt, inte minst, löpande lämna råd till ansvariga i våra projekt. Du kommer att tilldelas egna ansvarsområden som består av bolag eller regioner inom vår verksamhet. En viktig del i juristrollen är att hålla internutbildningar.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristutbildning som har minst 5 års erfarenhet från arbete i domstol, på bolag eller på advokatbyrå, med fokus på entreprenadrätt, offentlig upphandling och kommersiella avtal. Erfarenhet av entreprenadrätt är en merit, men inget krav. Även notarietjänstgöring är meriterande, liksom erfarenhet av skadeståndsrätt, fastighetsrätt och miljörätt.

Det är viktigt att du trivs med att självständigt lägga upp och prioritera i din arbetsvardag. Du är utåtriktad och kommunikativ, har hög integritet och är pragmatiskt i ditt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du kommer rapportera till chefsjuristen för Affärsjuridik samt arbeta nära övriga bolagsjurister och övriga verksamhetsfunktioner.

Ansökan och kontakt

Vill du veta mer om tjänsten så kontakta Karin Wallfelt, chefsjurist Affärsjuridik, på 0733-374602 eller karin.wallfelt@peab.se

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 september 2023. Urval sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.


Dela sidan:
Skriv ut:

Annons

Annons
Annons