Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Stiftsjurist – Svenska kyrkan

Som stiftsjurist kommer du självständigt handlägga ärenden i stiftets arbete med tillsyn över församlingar och pastorat.

I arbetet ingår att

  • utreda, handlägga, bereda och föredra tillsynsärenden gällande präster och diakoner, beslutsprövning och övriga ärenden till domkapitlet.
  • vara sekreterare vid sammanträden för domkapitlet och ansvara för handlingar, kallelser och protokoll.
    i förekommande fall ska du också själv eller tillsammans med andra ta fram beslutsunderlag och beredande av remisser till förtroendemannaorganisationen.
  • ge juridisk rådgivning inom olika rättsområden till stiftsorganisationen och församlingar/pastorat.

Om dig

Svenska kyrkan styrs av ett regelverk som liknar de regelverk som styr kommuner och statliga förvaltningsmyndigheter. Därför söker vi dig som är notariemeriterad eller har annan motsvarande erfarenhet samt minst två års yrkeserfarenhet som jurist inom förvaltningsmyndighet, kommun/landsting eller motsvarande. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från Svenska kyrkan eller annan ideell verksamhet.

Du arbetar flexibelt och har förmåga att arbeta självständigt och har god prioriteringsförmåga att lösa uppgifter på ett effektivt sätt. Du är noggrann, strukturerad, ansvarstagande och har förmåga att samverka och långsiktigt skapa goda relationer.

Vidare har du en god problemlösningsförmåga och en god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga.

Det är ett krav att du är medlem i Svenska kyrkan och givetvis ser vi att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Om arbetslaget

Du kommer att ingå i ett arbetslag med drygt femtio medarbetare. Vi jobbar processbaserat där ett antal processer samverkar.

Allt arbete baseras på vår värdegrund: Församlingen i fokus, Styrkan sitter i gruppen och Aktivt medarbetarskap. Som stöd i vårt arbete använder vi digitala verktyg i stor utsträckning, vi har digitaliserat arbetsmaterial och samverkar i Microsoft 365.

Rekryteringsprocess

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. I slutskedet kommer vi att ta in referenser från dem som går vidare i processen.

Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänstgöringsgrad 100 procent.
Lön enligt överenskommelse.
Placering i St Jacobsgården vid Kungsträdgården i centrala Stockholm

Sista ansökningsdag: 23 juni 2022.

Klicka här för att ansöka
Vid frågor om tjänsten, kontakta stiftsdirektor Solveig Ininbergs, solveig.ininbergs@svenskakyrkan.se eller biträdande stiftsdirektor Niclas Blåder, niclas.blader@svenskakyrkan.se

Skicka din ansökan till: stockholmsstift.rekrytering@svenskakyrkan.se i form av ett CV och personligt brev.
Obs! Skriv ”Stiftsjurist” i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!


Dela sidan:
Skriv ut: