Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurister med mark- och miljörättslig inriktning till Sveriges geologiska undersökning

Vill du som erfaren jurist bidra till arbetet för hållbar användning av naturresurser på en statlig myndighet med uppgift att möta samhällets efterfrågan på geologisk information? Ligger dessutom mark- och miljörätt samt samhällsplaneringsfrågor dig varmt om hjärtat? Då är det dig vi söker!

Vi söker nu en till tre jurister, en ersättningsrekrytering samt en möjlig utökning av juridikfunktionen, för att stödja såväl ledning som verksamhet inom myndighetens huvuduppdrag. Juridikfunktionen består idag av sex tjänster och är en del av enheten Verksamhetsstyrning och juridik som i sin tur är en del av avdelningen Lednings- och verksamhetsstöd. På enheten finns idag totalt 12 medarbetare.

Juridikfunktionen finns idag representerad på kontoren i Uppsala, Göteborg och Lund.

Arbetsuppgifter

Tyngdpunkten i tjänsterna ligger inom rättsområdet mark- och miljörätt. En av tjänsterna har huvudfokus på SGU:s uppdrag att verka för att skapa goda förutsättningar för ett hållbart nyttjande av landets mineralresurser, det vill säga gällande frågor enligt miljöbalken och minerallagen samt annan närliggande lagstiftning. Huvudfokus för utökningen av juridikfunktionen ligger på handläggning av och beslut i tillstånds- och tillsynsärenden enligt lagen om kontinentalsockeln. Regeringen och näringslivet gör nu en satsning på havsbaserad vindkraft och SGU föreslås att i vissa fall överta regeringens prövning av ansökningar om tillstånd att utforska kontinentalsockeln.

Andra förekommande arbetsuppgifter kan röra avtalsrätt, grundvattenrelaterade frågor samt utredningsuppdrag och remisshantering. Du deltar i arbetet med styrande dokument, vägledning och författningsarbete. Vid behov håller du interna utbildningar inom ditt kunskapsområde.

Som en del av juridikfunktionen arbetar du såväl självständigt som tillsammans med både jurister och andra specialistkompetenser. Inom enheten Verksamhetsstyrning och juridik förväntas du även bidra till och vara engagerad i enhetens samlade uppdrag samt delta i strategiska diskussioner.

Kompetens

I rekryteringsprocessen fäster vi stor vikt vid dina erfarenheter under de senaste fem åren.

Vi söker dig som har:

  • en jur.kand eller juristexamen
  • minst tre års erfarenhet av mark- och miljörätt
  • mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
  • goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:

  • ärendehandläggning vid statlig myndighet eller kommun
  • förvaltningsrätt, föreskriftsarbete, kvalificerat utredningsarbete och avtalsrätt

Personliga kvalifikationer

I rollen som jurist samarbetar du såväl med dina kollegor inom enheten som hela SGU och det är därför viktigt att du har lätt för att bygga relationer samt kommunicera och förmedla information på ett förtroendeingivande och pedagogiskt sätt. Du har förmåga till och motiveras av att växla mellan att arbeta med olika typer av juridiska frågor. För att lyckas och trivas i rollen krävs att du har ett prestigelöst sätt och kan driva, planera och strukturera ditt arbete självständigt. Därutöver har du en mycket god analytisk förmåga och lätt för att se såväl helheten som detaljer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för dessa tjänster.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där 6 månaders provanställning tillämpas.

Anställningsort: Uppsala, Göteborg, Lund eller Malå. Ange vilken stationeringsort du är intresserad av i din ansökan. Tjänsteresor till huvudkontoret i Uppsala förekommer vid annan placeringsort. Även övriga tjänsteresor förekommer.

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.

Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Elin Jansson, telefon 018-17 91 21. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.

Välkommen med din ansökan senast den 2022-05-31. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Diarienummer: 411-1037/2022

Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem.

Klicka här för att ansöka 


Dela sidan:
Skriv ut: