Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Regionjurist inom avtal, upphandling

Koncernkontoret, Koncernstab Kansli och säkerhet, Enhet Juridik

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en regionjurist inom avtal och upphandling med placering på Enhet Juridik inom Koncernkontoret. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Enhet Juridik inom Koncernkontoret i Västra Götalandsregionen arbetar dels med att tillvarata Västra Götalandsregionens intressen i rättsliga frågor, dels med att lämna kvalificerad juridisk rådgivning till Västra Götalandsregionens olika verksamheter. Vi arbetar nu också med att bygga upp en central funktion för dataskyddsombud inom enheten. På enheten finns ca 15 tjänster där de flesta är regionjurister. Centrala rättsområden för Västra Götalandsregionens verksamheter är kommunalrätt, offentlig upphandling, offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt, hälso- och sjukvårdsrätt, avtalsrätt, dataskydd och IT-rätt.

Vi söker nu en regionjurist med affärs- och upphandlingsjuridisk inriktning. Tjänsten innebär att du är ett kvalificerat juridiskt expertstöd inom ett brett spektrum av frågor som rör bland annat avtal, upphandling och tvistlösning. Du kommer huvudsakligen att arbeta med rådgivning i frågor som rör Västra Götalandsregionens upphandlingar och avtalsrelationer med privata aktörer. Arbetet innefattar att medverka som juridiskt expertstöd vid framtagande av upphandlingsunderlag och avtal, uppföljning av avtal och uppträda som ombud vid förhandlingar och överprövningar. I arbetsuppgifterna ingår även att bidra till att utveckla arbetsprocesser inom området, medverka vid framtagande av mallar, lämna yttranden i juridiska frågor, hålla i utbildningar och i övrigt vara behjälplig i de ärenden som förekommer på Enhet Juridik. Arbetet sker i nära samarbete med övriga regionjurister.

Vad kan vi erbjuda dig?

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

Du får möjlighet att arbeta med komplexa projekt som har stor betydelse för samhället tillsammans med andra kompetenta medarbetare inom olika professioner. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp av andra regionjurister med olika expertområden och mötas av varierande och breda juridiska frågeställningar. Arbetet möjliggör ett kollegialt utbyte och sammanhang för kompetensutveckling.

För att lyckas i rollen behöver du:

Vi söker dig som förutom juristexamen har flera års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete med något av de rättsområden som tjänsten omfattar, antingen på domstol, advokatbyrå, som bolagsjurist, vid en myndighet eller annan större organisation.

Som person är du initiativrik och drivande med hög integritet. Förutom goda juridiska kunskaper och förmåga att arbeta effektivt och självständigt ställs höga krav på att du är lyhörd och flexibel och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du arbetar prestigelöst i samarbete med andra och kommunicerar på ett förtroendefullt sätt i olika sammanhang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner – Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Arbetet innebär resor främst inom Västra Götalandsregionen.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Klicka här för att ansöka

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform – Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning – Heltid
Tillträde – Enligt överenskommelse
Löneform – Månadslön
Antal lediga befattningar – 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort – Göteborg, Vänersborg, Borås eller Skövde
Län – Västra Götalands län
Land – Sverige
Referensnummer – 2023/514
Kontakt
Lina Kolsmyr, chefsjurist, 072-2103283
Facklig företrädare
Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
SACO: Git Olofsson, 072-2063558
Akavia: Stig Holmlund, 0709-512345
Publicerat – 2023-01-19
Sista ansökningsdag – 2023-02-05


Dela sidan:
Skriv ut: