Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Bolagsjurist till ICA Fastigheter (Vikariat)

Om rollen som bolagsjurist på ICA

Vi söker en driven jurist med erfarenhet av entreprenadrätt och hyresrätt för vikariat på cirka 1 år. ICA Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag inom detaljhandel. Den övergripande uppgiften är att säkra ICAs långsiktiga behov av rätt lokaler på rätt platser. I rollen som bolagsjurist kommer du arbeta med att bistå ICA Gruppen ABs fastighetsbolag inom den svenska verksamheten med relevant juridisk rådgivning. Fastighetsbolaget har till uppdrag att erbjuda ändamålsenliga och strategiskt placerade affärslägen genom att köpa, utveckla, sälja, hyra in och aktivt förvalta fastigheter. Den svenska verksamheten äger omkring 120 handelsplatser. Därtill hyr det in drygt 600 butikslokaler samt kontor och lagerfastigheter.

Tillsammans med ICA Fastigheters funktionsansvariga jurist kommer du att arbeta i den svenska verksamheten med löpande rådgivning inom ert ansvarsområde. Du kommer bl.a. att hantera entreprenad- och hyresrättsliga frågor och bistå i förhandlingar och transaktioner, allt för att säkerställa att ICA Gruppens intressen tillvaratas.

Fastighetsbolaget befinner sig i ett expansivt skede där vi framåt ser att det inte bara tar ansvar för att skapa själva butikslokalen utan även tar ett ansvar som samhällsbyggare. I ditt arbete ska du säkerställa att alla affärsöverenskommelser är korrekt reglerade i skriftliga avtal, juridiskt säkerställa dess innehåll och att de är i enlighet med ICAs policyer.

Ditt uppdrag kommer bland annat att innebära att:

  • löpande entreprenadrättslig, hyresrättslig och annan fastighetsrättslig rådgivning
  • granskning av hyresavtal, entreprenadavtal samt övriga avtal kopplade till fastighetsbolagets verksamhet
  • bistå i förhandlingar och transaktioner
  • upprätta och granska standardavtal
  • upprätta övriga till fastighetsbolagets affärsverksamhet kopplade avtal

Din bakgrund

Vi söker dig, som efter din juristexamen, arbetat minst 3 år på bolag eller advokatbyrå inom det affärsjuridiska området med inriktning på fastighetsrätt. Du har ett intresse och en förmåga att omsätta dina kunskaper i praktisk affärsjuridisk nytta. Du tar gärna egna initiativ, känner starkt ansvar och levererar. Du tycker om att arbeta med såväl övergripande strategiska frågor som med detaljfrågor. Dina kunskaper i svenska och engelska såväl som din kommunikativa förmåga är mycket god i både tal och skrift såväl på svenska som engelska.

Din personlighet

Som person har du ett starkt driv, är nyfiken, prestigelös och tålmodig. Du är utåtriktad och du uppskattar daglig kontakt med både chefer, medarbetare och kollegor. Du är vidare en person som har ett kommersiellt synsätt och förmåga att göra välgrundade riskbedömningar.

Om ICA

Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster, ICA Försäkring samt Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet.

För mer information om ICA, se ICA Gruppen

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en dynamisk och spännande arbetsplats som är i framkant på marknaden. Du kommer arbeta med trevliga och proffsiga kollegor med möjlighet för stor utveckling på kort tid. Vi erbjuder dig en varierande och utmanande roll i en verksamhet som hela tiden utvecklas genom att hitta enklare och bättre lösningar för våra kunder. Du kommer rapportera till funktionsansvarig bolagsjurist och ha placeringsort i Solna.

Har vi väckt ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar vi med HR Commitment Executive Search. Sök gärna tjänsten omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt.

Klicka här för att ansöka

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Manne Didehvar på +46 (0)709-62 75 10 eller Clara Norrbohm på +46 (0)72 225 73 97


Dela sidan:
Skriv ut: