Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Verksjurist till Naturvårdsverket

Vill du arbeta med utmanande och aktuell juridik och vara med att driva utvecklingen mot en hållbar miljö? Missa då inte denna möjlighet! Vi söker nu en verksjurist till rättsenheten på Naturvårdsverket.

Verksjuristerna ger juridiskt stöd i frågor som rör bl.a. personuppgifts­behandling, förvaltningsrätt, digitaliseringsjuridik, avtal och överenskommelser, offentlighet och sekretess, offentlig upphandling, avtal och statsstöd. På rättsenheten arbetar idag sju jurister.

Dina arbetsuppgifter

Som verksjurist arbetar du under ledning av enhetschefen med att ge juridiskt stöd till myndigheten. Det innebär omväxlande arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera goda kunskaper inom de rättsområden som enheten hanterar med förståelse för vad som bäst bidrar till att Naturvårdsverkets uppdrag fullgörs effektivt och enligt gällande rätt.

Nu aktuell tjänst innebär att du tillsammans med en annan jurist kommer att stå för det upphandlingsjuridiska stödet på myndigheten. Det innebär bland annat juridisk kvalitetssäkring av upphandlingar och avtal, löpande upphandlingsrättslig rådgivning och att leda arbetet i överprövningar.

Du kommer även att arbeta med andra juridiska frågor inom rättsenhetens verksamhetsområde. Det kan t.ex. röra sig om förvaltningsrättsliga frågor, sekretess, dataskydd och digitalisering inklusive molnfrågor.

Du kommer att hålla interna utbildningar och medverka i projekt och regeringsuppdrag.

Som verksjurist kommer du vara en viktig del i myndighetens arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt och tar ett ansvar för juridiken vilket innebär nära samarbete i olika projekt och uppdrag med övriga medarbetare på myndigheten.

Din kompetens

Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet av juridiskt arbete vid myndighet, domstol, departement, advokatbyrå eller annan likvärdig erfarenhet. Du bör ha förmåga att göra djupgående rättsliga analyser och överblicka hela rättsområden.

Vi ser det som meriterande med goda juridiska kunskaper i frågor som rör upphandlingsjuridik och praktiskt arbete med upphandling och avtal. Vi ser det även som meriterande med flera års erfarenhet av för enheten relevant kvalificerat juridiskt arbete.

Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och serviceinriktad. Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan prioritera, har lätt för att samarbeta, är lösningsinriktad med utgångspunkt i myndighetens uppdrag och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du tar egna initiativ, har förmåga att självständigt driva arbetet framåt, är effektiv och social.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen gäller tills vidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Naturvårdsverket tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att vara placerad vid någon av våra tjänstgöringsorter Stockholm och Östersund i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler.

Naturvårdsverket vill erbjuda ett flexibelt arbetssätt genom möjlighet till distansarbete upp till 50 procent av arbetstiden. Vi eftersträvar en effektiv verksamhet, ett hållbart arbetsliv samt ökad trivsel.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Självklart värdesätter du myndighetens långsiktiga inriktning sammanfattad i tre ord: nytänkande, samverkande och enklare.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 25 maj 2022.

Klicka här för att ansöka

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedanstående personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Anna Zilla, enhetschef på rättsenheten

Kontaktpersoner för ST och SACO

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket driver och samordnar arbetet för en god livsmiljö tillsammans med andra. Vi bygger vårt arbete på kunskap och visar på möjligheter för en hållbar utveckling. Vi är en miljömyndighet som arbetar på uppdrag av regeringen. Naturvårdsverket ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Dela sidan:
Skriv ut: