Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Kvalificerad verksjurist till Förvaltningsjuridiska enheten

Beskrivning av uppdraget

Är du en driven jurist som vill arbeta med ett jobb som räknas på en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag? Då ska du arbeta hos oss på Rättsavdelningen! Vi erbjuder en unik blandning av komplexa frågeställningar som rör allt mellan överskuldsättning till organiserad brottslighet. Som verksjurist har du en viktig roll i myndighetens utveckling.

Rättsavdelningens förvaltningsjuridiska enhet ansvarar för myndighetens strategiska arbete med förvaltningsrättsliga frågor och har en central del i Kronofogdens intensiva digitaliseringsarbete. Vi förstärker nu vårt arbete med ytterligare en verksjurist.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär att du arbetar med myndighetens rättsliga utveckling och styrning. Du handlägger kvalificerade och strategiskt viktiga juridiska frågeställningar och bidrar med juridisk expertkompetens i olika projekt och uppdrag samt svarar på remisser. Juridiska frågor inom Kronofogdens utvecklingsarbete utgör en viktig del av arbetet. Du har många kontakter med chefer och medarbetare inom myndigheten och företräder även vid behov myndigheten externt samt deltar i samverkan med andra myndigheter. Dina arbetsuppgifter varierar och vår verksamhet utvecklas. Du trivs därför med att arbeta i förändring, bidra till effektiva lösningar och kan växla mellan det strategiska och det operativa perspektivet. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera it-rättsliga frågeställningar, men även andra frågor inom enhetens ansvarsområde.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • juristexamen
  • flerårig arbetslivserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, exempelvis som assessor eller motsvarande
  • arbetslivserfarenhet av kvalificerade förvaltningsrättsliga frågor

Du har personliga egenskaper som innebär att du har en god förmåga till helhetssyn, är analytisk, beslutsför, van att arbeta självständigt och kan driva ditt arbete framåt. Du är förändringsbenägen och bidrar till effektiva lösningar utifrån verksamhetens behov. Du är flexibel och lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är du en god kommunikatör som anpassar ditt språk till mottagaren.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete kopplat till e-förvaltning och it-utveckling inom områdena förvaltningsrätt, dataskydd, offentlighet och sekretess. Det är även meriterande om du har erfarenhet av lagstiftningsarbete och annat kvalificerat rättsligt utredningsarbete.

Information om oss och jobbet

Tjänsten avser en tillsvidareanställning. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Placering på någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor. Tillträde enligt överenskommelse. Du blir anställd som verksjurist. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Här kan du läsa mer om vad jurister arbetar med hos oss:

Jobba som jurist

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och/eller genom att besöka vår webbplats:

Jobba hos oss

Ett jobb som räknas

På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Anställningsform – Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning – Heltid
Tillträde – Tillträde enligt överenskommelse
Löneform – Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar – 1
Sysselsättningsgrad – 100%
Ort – Placering på någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor
Län – Ospecificerad arbetsort
Land – Sverige
Referensnummer – 2022/315
Kontakt – Malin Bengtsson, tf enhetschef, 010-5789885
Emma Rehnqvist Jackson, hr-specialist, 010-5722465,emma.rehnqvist.jackson@skatteverket.se
Facklig företrädare
Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-5783868
Clarence Eliasson, SACO, 010-5783829
Publicerat – 2022-10-17
Sista ansökningsdag – 2022-10-31

Klicka här för att ansöka 


Dela sidan:
Skriv ut: