Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Enhetschef och biträdande chefsjurist

Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till en bättre folk- och djurhälsa och till utvecklingen av hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi som arbetar på Läkemedelsverket är stolta över det viktiga uppdrag vi har, och vår arbetsmiljö präglas av generositet, kunskapsspridning och ständigt lärande i vardagen. Vi kan nu erbjuda en intressant och spännande ledarroll och söker dig som inspireras av vårt uppdrag och vill leda, utveckla och skapa goda resultat med helhetssyn, engagemang, mod och målfokus.

Beskrivning av enhet/verksamhet

Arbetet på Läkemedelsverkets rättsenhet är mångfacetterat och har både nationell och internationell prägel. Våra kärnområden är, förutom EU-rätt, läkemedelsrätt och regleringen av medicintekniska produkter, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, miljörätt, dataskydd och informationshantering samt avtals- och upphandlingsrätt. Verksjuristerna medverkar vid införlivandet av EU-rättsakter och annat författningsarbete, liksom i framtagande av verkets egna myndighetsföreskrifter. Arbetet innefattar också självständig handläggning av ärenden, processande vid domstol, utarbetande av rättsutredningar samt juridisk rådgivning såväl inom myndigheten som till Socialdepartementet. I enhetens uppdrag ingår också att ge information till allmänheten, berörda företag samt till hälso- och sjukvården. Rättsenheten kommer under hösten att omfatta 24 juristtjänster samt en administratör. Enheten tillhör från och med den första oktober 2022 området Rättsfunktionen som leds av Chefsjuristen.

Enheten är efterfrågad och välfungerande med högt kvalificerade medarbetare, som de senaste åren, tillsammans med nuvarande enhetschef, arbetat med vidareutveckling av verksamheten i syfte att säkerställa ett ändamålsenligt stöd i myndighetens viktiga uppdrag. Vi söker nu dig som lockas av möjligheten att få leda enheten vidare och fortsätta denna utveckling tillsammans med medarbetarna.

Arbetsuppgifter

Som rättsenhetschef kommer du att ha personal- och ekonomiansvar. I ansvaret ingår att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten i samverkan med medarbetarna. Arbetet innefattar kontinuerlig utveckling av enhetens arbetssätt och stöd till verksamheten, Socialdepartementet och andra aktörer inom verkets ansvarsområde.

Rättsenhetschefen fattar vidare myndighetsbeslut samt för myndighetens talan vid domstolar och andra myndigheter. Det sker i nära samarbete med verkets chefsjurist som har det övergripande ansvaret för samordning av juridiska frågor. I din roll som biträdande chefsjurist ger du också stöd till, och ersätter vid behov, chefsjuristen i olika interna och externa sammanang. Chefsjuristen kan också ge uppdrag till rättsenheten.

Som ledare på Läkemedelsverket är du en god företrädare för vår ledarfilosofi vilken innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och för att komma ifråga har du ledarerfarenhet från en formell chefsroll alternativt annan ledarerfarenhet som vi bedömer relevant. Du är en erfaren jurist med fullgjord notariemeritering, eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig, och har flerårig erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete. Du har med goda resultat arbetat med att utveckla och skapa samverkan och samarbeten, både internt och externt, för att nå verksamhetens mål. Erfarenhet av arbete inom myndighetens ansvarsområden och rättsområden är meriterande. Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig väl, på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

Du som söker kan med stort engagemang, integritet och entusiasm leda enhetens arbete. Du har förmåga att kunna fatta välavvägda beslut, prioritera och delegera, och har strategisk och analytisk förmåga. Du är kommunikativ och tydlig med god förmåga att skapa kontakter och goda samarbeten i verksamheten. Du har vidare förmåga att skapa dialog och bygga laganda och åstadkommer delaktighet kring enhetens utveckling. Du hanterar osäkerhet och förändring på ett konstruktivt sätt och har förmåga att anpassa dig till ändrade förhållanden och olika situationer.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista dag att ansöka är 2022-09-25
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Rättsenheten
Diarienummer: 2.4.1-2022-068987

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Goda förutsättningar för balans i livet är viktigt för oss och vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande bland annat semester. För att främja ett hållbart arbetsliv erbjuder vi friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. I den mån arbetsuppgifterna tillåter kan det finnas möjlighet att delvis arbeta på distans efter överenskommelse med chef.

Läkemedelsverket är en bevakningsansvarig myndighet, vilket innebär att vi genomför vissa bakgrundskontroller i samband med rekryteringar. Du kommer vid en eventuell intervju att behöva styrka din identitet. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta chefsjuristen Joakim Brandberg.  Du kan även kontakta nuvarande enhetschefen och biträdande chefsjuristen Mattias Thalén.

Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Hanna Bremer, Saco och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att ansöka

Till ansökan bifogas CV, ett personligt brev, examensbevis från juristlinjen samt de intyg och betyg som du i övrigt vill åberopa. 

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Dela sidan:
Skriv ut: