Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Processråd med upphandlingsrättslig inriktning till rättsenheten

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Konkurrensverket har i uppgift att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna. Vi bedriver tillsyn över konkurrens- och upphandlingsregelverket och lagen om förbud mot otillbörliga handelsmetoder vid köp av jordbruks- och livsmedelsprodukter. Konkurrensverkets samhällsviktiga uppdrag gör att vi kan erbjuda en spännande och attraktiv miljö att bidra och utvecklas i. En viktig del av Konkurrensverkets arbete är att driva processer i domstol vid misstänkta regelöverträdelser.

Vi söker nu två erfarna och kvalificerade jurister för att arbeta som processråd på rättsenheten med framförallt upphandlingsrättsliga utredningar och processer.

Om rättsenheten

På rättsenheten har du en omväxlande och ansvarsfull roll i vårt arbete att uppmärksamma och ingripa mot överträdelser. Du ingår i en erfaren grupp av medarbetare och kommer i kontakt med flertalet juridiska frågeställningar som uppkommer i vår tillsynsverksamhet och i regelutvecklingen på området. På enheten arbetar ungefär femton kvalificerade jurister med tidigare bakgrund som exempelvis domare eller advokat. Vi har ett trivsamt och hjälpsamt arbetsklimat. Enhetens arbete leds av Konkurrensverkets chefsjurist.

Dina arbetsuppgifter

 • Du för Konkurrensverkets talan i mål om upphandlingsskadeavgift och i andra domstolsprocesser som rör det upphandlingsrättsliga regelverket där Konkurrensverkets beslut har överklagats.
 • Du deltar aktivt i tillsynsutredningar tillsammans med andra interna enheter, medverkar vid utformningen av förslag till beslut, bistår med rättslig analys och kvalitetssäkring.
 • Du sprider kunskap internt genom exempelvis analysmöten och liknande.
 • Du arbetar med Konkurrensverkets ställningstaganden i rättsliga frågor.
 • Arbete i projektform kan förekomma till exempel när vi driver oklara rättsfrågor för vägledning.
 • Du deltar i rättsenhetens övriga uppgifter t.ex. arbete med föreskrifter och andra regeländringar nationellt och i EU, internationell samverkan och remissyttranden avseende det upphandlingsrättsliga regelverket och andra områden som berör vår verksamhet.
 • Motsvarande arbetsuppgifter kan också bli aktuella avseende vårt tillsynsuppdrag rörande otillbörliga handelsmetoder vid köp av jordbruks- och livsmedelsprodukter.
 • Du kommer med idéer om hur verksamheten kan effektiviseras och utvecklas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • jur.kand./juristexamen
 • goda kunskaper inom rättsområdet offentlig upphandling
 • flerårig erfarenhet av arbete i domstol och/eller på regeringskansliet, advokatbyrå, expertmyndighet eller av annat kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning eller näringslivet
 • mycket god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska och även kommunicerar obehindrat på engelska
 • erfarenhet av domstolsprocesser.

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller domstol
 • fördjupat dig inom upphandlingsrätt genom praktiskt arbete eller akademiska studier
 • erfarenhet av att förbättra och utveckla kunskapsintensiv verksamhet.

Som person är du självgående och van vid att prioritera och du lägger ner energi och engagemang på ditt arbete. Du har ett mycket gott omdöme och språklig analytisk förmåga. Du har en mycket god samarbetsförmåga och bidrar till ett gott samarbetsklimat.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast den 19 maj 2022. Din ansökan behöver innehålla CV, personligt brev samt examensbevis.

Klicka här för att ansöka

Information och kontakt

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Arbetsprov eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen.

Vi arbetar i nyrenoverade och trivsamma lokaler vid Skanstull. Hos oss har du möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete upp till två dagar i veckan.

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Chefsjurist Marie Östman eller HR-partner Lina Löfgren. Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A 82/2022
Publicerat 2022-04-28
Sista ansökningsdag 2022-05-19


Dela sidan:
Skriv ut: