Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Arbetsrättsjurist till Alex AB

Vill du vara med på en spännande tillväxtresa där du får vara med och utveckla Sveriges första digitala arbetsrättsbyrå? Välkommen till Alex!

Om Alex

Alex är en modern juristbyrå med inriktning mot arbetsrätt. Vi erbjuder både arbetstagare och arbetsgivare traditionella juristtjänster som rådgivning, förhandling och processföring, men är också först i Sverige med en app för digital arbetsrättslig rådgivning. I vår egenutvecklade app aLex kan klienter boka videomöten direkt med våra arbetsrättsjurister och få högkvalitativ rådgivning till ett tillgängligt pris. Vi sitter i trevliga lokaler i Posthuset i centrala Stockholm men har klienter över hela landet.

Vi befinner oss just nu i en spännande tillväxtfas och söker en erfaren arbetsrättsjurist som vill vara med och förändra juristbranschen!

Läs mer om våra digitala tjänster här!

Om Rollen

Som jurist på Alex kommer du arbeta självständigt med bland annat rådgivning, processer och förhandlingar för våra klienter. Du kommer också ge juridisk rådgivning till både privatpersoner och företagskunder i olika arbetsrättsliga frågor genom vår digitala tjänst aLex. Du kommer arbeta brett med alla typer av ärenden inom arbetsrätt med frågeställningar som rör såväl den nya lagen om anställningsskydd (LAS) som övriga arbetsrättsliga lagrum.

Eftersom du spelar en viktig roll i bolagets tillväxtresa kommer du få stora möjligheter att påverka ditt dagliga arbete vara med och utveckla verksamheten. Du kommer också ges goda möjligheter till personlig och professionell utveckling och få relevant utbildning genom vår samarbetspartner Legal Career.

Du kommer arbeta både självständigt och i team och ansvara för att stötta och utbilda dina juniora kollegor. Du kommer också vara med och ta fram rutiner, policies, avtalsmallar, bidra med best practice och arbeta med sedvanlig affärsutveckling mot våra klienter.

Vad söker vi?

Vi söker dig som har några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom det arbetsrättsliga området, till exempel från advokatbyrå, arbetsgivar- eller arbetstagarorganisation eller domstol.

Utöver dina professionella kunskaper lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är engagerad, professionell och lyhörd med hög integritet och driv. Utöver detta behöver du ha en svensk juristexamen och mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Har du också språkkunskaper inom till exempel arabiska eller spanska är detta meriterande.

Vidare ska du trivas att arbeta i en rådgivande roll, ha hög social kompetens och god förmåga att anpassa din kommunikation och ditt bemötande till flera typer av mottagare. För att vara framgångsrik i rollen behöver du också trivas i ett entreprenöriellt sammanhang och ha en genuin vilja att förändra, utveckla och digitalisera juristbranschen.

Vad vi erbjuder

Anställningen är en heltidsanställning med fast månadslön. Utöver marknadsmässig lön erbjuder vi sedvanliga personalförmåner i form av bland annat friskvårdsbidrag, försäkringar och pensionsavtal. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler i 7A Posthuset, ett stenkast från Stockholms Centralstation, och har både eget kontor och tillgång till mötesrum och fina gemensamma ytor.

Vi delar byggnad med Regeringskansliet och ett hundratal små och stora företag, och har regelbundna gemensamma frukostar, AW:s och mingelevent. Vi har också möjlighet att använda gemensamma ytor och mötesrum i 7A:s andra lokaler på Strandvägen och vid Odenplan.

Läs mer om våra kontorslokaler här!

Om processen

I den här processen arbetar Alex med Legal Career. Din ansökan ska innehålla CV och kontaktuppgifter, vi använder oss inte av personligt brev. Tester, bakgrundskontroll och digital referenstagning kommer förekomma och utförs av Legal Career eller våra samarbetspartners. Kandidater kommer presenteras löpande för Alex och rekryteringen avslutas när vi hittat rätt person.

Har du frågor om tjänsten eller processen? Kontakta ansvarig rekryterare Carl Berg eller assisterande rekryterare Bianca Säll för mer information!

Klicka här för att ansöka

Välkommen med din ansökan!


Dela sidan:
Skriv ut: