Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Compliance officer – ge expertstöd i legala frågor

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Exportkreditnämnden bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en internationell miljö.

På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 150 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler, säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga.

Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Compliance Officer har du en mångfacetterad roll där dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att ge expertstöd i regelverks- och legala frågor samt att genomföra riskanalyser, planering, rapportering och uppföljning av regelefterlevnad. Centrala rättsområden i arbetet är bl. a EU-, förvaltnings-, upphandlings- och avtalsrätt samt dataskydd.

En grundläggande uppgift i arbetet är att säkerställa ett enhetligt synsätt och hög kvalitet i regelverksfrågor samt att vara drivande i utvecklingen av vårt interna regelverk. Din expertis skapar ett mervärde för EKN:s affärer både i det löpande arbetet och i spännande projekt som har stor betydelse för EKN:s uppdrag som främjare av svensk export. Du kommer att ha många kontakter såväl externt som inom organisationen där du själv är med och påverkar funktionens rutiner och processer.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av

  • Att stödja verksamheten i att bedriva sin affär med god intern styrning, kontroll och regelefterlevnad.
  • Riskanalys, granskning, utvärdering, rapportering och uppföljning.
  • Omvärldsbevakning av förändringar i de regelverk som styr verksamheten.
  • Att bidra i kvalitetssäkringsprocessen vid implementering av interna regler.
  • Att skapa förutsättningar för en god intern kontrollmiljö samt hög etisk standard.
  • Korruptions-, jävs-, och hållbarhetsfrågor.
  • Frågor rörande sanktioner, statsstöd, och KYC.
  • Offentlighet- och sekretess.
  • Dataskydd/personuppgifter.
  • Vara remissinstans.

Ditt framtida team/avdelning

Du kommer att vara en del av avdelningen Juridik och Compliance (”Chefsjuristgruppen”). Chefsjuristgruppen har funktionsansvar för juridiska- och regelverksrelaterade frågor inom myndigheten och utgör styrelsens organ för uppföljning och kontroll av verksamheten. I övrigt servar Chefsjuristgruppen myndigheten med juridisk rådgivning i alla typer av ärenden av såväl civil- som förvaltningsrättslig natur. I Chefsjuristgruppen ingår funktionerna Juridik, Compliance, Registratur, Upphandling och Säkerhetssamordning. Inklusive EKN:s chefsjurist består Chefsjuristgruppen av 11 medarbetare och du kommer att rapportera direkt till EKN:s chefsjurist. Compliancerapportering, dvs incidentrapportering m.m. sker direkt till styrelsen.

Din bakgrund

Vi söker dig med en svensk juristexamen. Du har minst tre års aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta inom ett eller flera av ovan angivna rättsområden.
Vi ser gärna en bakgrund med liknande arbetsuppgifter, t.ex. som Compliance Officer, bolags-, verks-, myndighetsjurist, eller motsvarande.

Då vi verkar i ett internationellt sammanhang behöver du ha mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Egenskaper

Du har god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du tycker om att ta eget ansvar och driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du är noggrann och lägger märke till detaljer.

Du anpassar dig enkelt till förändrade omständigheter och ser möjligheter i detta. Då arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt behöver du vara samarbetsinriktad och ha lätt för att bygga och bibehålla goda relationer. Vi värdesätter om du har stor integritet, är drivande och självgående samt att du gör ditt yttersta för att leverera lösningar. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

För att fungera i rollen och utvecklas inom Compliance-området måste du ha förmåga att n snabbt sätta dig och förstå EKN:s affärsverksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Befattningen är placerad i Stockholm och EKN möjliggör distansarbete upp till två dagar i veckan.

Då befattningen är placerad i säkerhetsklass görs en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan anställning.

För mer information

Vill du veta mer om tjänsten tala med Johan Damell, chefsjurist eller Eva Kullberg Tideman, Senior Compliance Officer. Frågor om anställningsvillkor och rekryteringsprocessen besvaras av Johanna Vikman, HR-specialist. Facklig representant är Philip Bergling. Samtliga nås på telefon 08-7880000.

Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att ansöka 

Sista ansökningsdag är den 31 maj 2022.

 

Vi undanber oss säljsamtal gällande rekryteringslösningar och annonseringskanaler, då vi har valt samarbetspartners för denna rekrytering.

Om EKN

EKN har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering, genom att erbjuda garantier för betalning och finansiering, tillsammans med rådgivning om affärsstruktur och riskhantering. Tjänsterna ger en större säkerhet, ökad konkurrenskraft och fler möjligheter till lyckade exportaffärer.

Sista ansökningsdag
2022-05-31


Dela sidan:
Skriv ut: