Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist inom tillsyn – Boverket

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi vill bidra till ett hållbart samhälle med bra boende i livskraftiga miljöer. Boverket har sitt huvudkontor placerat i Karlskrona, med ett mindre kontor i Malmö. Idag arbetar cirka 260 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Är du jurist och intresserad av samhällsutveckling? Boverket får många utmanande uppdrag, och våra frågor är alltmer i fokus. Myndighetens jurister har en viktig roll i att tolka lagstiftningen, samt i förekommande fall även påverka och forma den. På Boverkets tillsynsenhet samlas myndighetens olika tillsynsområden, och medarbetarna arbetar med både pro- och reaktiva tillsynsärenden. Vi söker för närvarande en jurist för ett vikariat på drygt ett år, att förstärka enhetens arbete kopplat till intygsgivning och marknadskontroll.

Boverket är den myndighet som utövar tillsyn över intygsgivare, som är något en bostadsrättsförening måste ha för att kunna intyga föreningens ekonomiska plan. Boverket ger också råd och vägledning kring hur ekonomiska planer och kostnadskalkyler bör utformas. Mer information om vårt arbete finns på https://www.boverket.se/sv/ekonomiska-planer/tillsyn/.

Marknadskontroll innebär att vi som myndighet kontrollerar att de byggprodukter (samt säkerhetskomponenter till hissar och linbaneanläggningar) som finns på marknaden uppfyller gällande lagstiftning och att de är märkta och kontrollerade på föreskrivet sätt. Marknadskontroll som tillsynsområde syftar till att garantera säkerhet, hälsa och konsumentskydd samt att säkerställa konkurrens på lika villkor mellan företag. Mer information om vårt arbete finns på https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/regler-om-byggande/byggprodukter/marknadskontroll/.

Du kommer att, tillsammans med övriga jurister och andra sakkunniga, arbeta med juridisk handläggning och kvalitetssäkring av tillsynsärenden inom dessa områden, samt vägledning till professionella aktörer. Under 2023 finns det också möjlighet att bidra i Boverkets föreskriftsarbete. Du kan också komma att bidra i övriga förekommande juridiska arbetsuppgifter, såsom exempelvis remisser, yttranden och rättsutredningar inom våra områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har aktuell och relevant erfarenhet av juridiskt arbete och en god förmåga att resonera, utvärdera och utveckla juridiska frågor. Företrädesvis har du arbetat som jurist inom statlig/kommunal verksamhet, alternativt som konsult i privat sektor med motsvarande frågor. Du har goda kunskaper i förvaltningsrätt. I grunden har du en jur.kand., juristexamen eller annan relevant juridisk akademisk utbildning.

Vi värdesätter om du har någon eller några av följande erfarenheter:
• Erfarenhet av tillsynsarbete,
• Erfarenhet av att arbeta med utredningar, utredningsmetodik,
• Vana att jobba i projektform,
• Erfarenhet av författningsskrivning/föreskriftsarbete,
• Erfarenhet av EU-rätt, samt förmåga att tillägna dig standarder och andra tekniska dokument på engelska.
• Domstolserfarenhet.

För att trivas i rollen som jurist på Boverket behöver du vara noggrann och analytisk. Då delar av arbetet sker i projektform ser vi gärna att du trivs att samarbeta och bidra med din juridiska kompetens så att arbetsgruppen når sina uppsatta mål enligt tidsplan. Andra delar av arbetet sker självständigt vilket ställer krav på att arbeta självständigt och strukturerat och förmåga att växla mellan olika frågeställningar. Det är viktigt att du kan kommunicera tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid dessa förmågor.

I arbetsuppgifterna ingår både rådgivning och myndighetsutövning, vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av service. Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statsanställd och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2024-01-31

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Malmö eller Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer: 4294/2022

Klicka här för att ansöka

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?

Se arbetsplatsen på karta här.

Generell information

Sista ansökningsdag 2022-08-10
Arbetsplats Skåne län
Kommun Malmö
Yrkeskategori Förvaltningsjurist
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Omfattning Heltid
Antal tjänster 1
Kontaktperson Cecilia Ljungberg, enhetschef 0455-35 32 80

Fackliga företrädare Emma Fäldt
ST-Boverket 0455-35 32 94 emma.faldt@boverket.se
Roger Antonsson Saco-S 0455-35 30 76


Dela sidan:
Skriv ut: