Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Chefsjurist – SMHI

Vill du vara med och bidra till vår vision om ett ”hållbart samhälle i en värld i förändring, tack vare vår kunskap om väder, vatten och klimat”. Vi rekryterar nu till vår juristfunktion, där du får möjlighet att arbeta inom SMHIs mångfacetterade verksamhet med fler olika juridiska områden.

Avdelningen Lednings- och verksamhetsstöd är en nybildad avdelning som består av funktioner som arbetar med ledning och stöd för hela SMHIs verksamhet. Avdelningen arbetar också med frågor som rör säkerhet och beredskap och vänder sig till såväl interna som externa intressenter.

SMHIs juridiska funktion ingår i avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd och består av två verksjurister och en chefsjurist. Ansvaret för myndighetens funktioner för arkiv och registratur, arbetsgruppen ”Arkiv och Registratur” kommer att flyttas till den juridiska funktionen.

Om tjänsten

Juridikfunktionen bistår hela SMHI med råd och stöd inom bl a offentlighetsjuridik, affärsjuridik och juridiska frågor kring forskning och utveckling, samt bistår i förhandlingar och med olika dokument och avtal. Verksamheten består av traditionell myndighetsjuridik med förbehållet att SMHI inte är en ärendehanterande myndighet. Den juridiska funktionen stöttar vid behov även myndighetens upphandlingsfunktion i olika frågor med anknytning till upphandling.

Arbetet innefattar också en del internationellt arbete i anslutning till alla de internationella samarbeten som SMHI deltar inom.

I tjänsten ingår personalansvar och arbetsmiljöansvar för upp till 6 medarbetare, både kvinnor och män, samt verksamhets- och ekonomiskt ansvar för enheten Juridik.

Tjänsten innebär deltagande i avdelningens ledningsgrupp, där vidareutveckling av avdelningens arbete är en viktig del. Du ingår också som ledamot i myndighetens personalansvarsnämnd.

SMHI är från oktober 2022 utsedd till beredskapsmyndighet och du som chefsjurist kommer att delta i myndighetens arbete med civilt försvar och säkerhet.

Arbetet kräver mycket bra samverkan med andra avdelningar internt men även en del externa kontakter, exempelvis med andra myndigheter.

Om dig/din profil

Vi söker dig med juristexamen, minst 10 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och tidigare erfarenhet från statlig myndighet, domstol eller advokatbyrå. Du är praktiskt lagd och har erfarenhet av ledarskap, exempelvis arbete i ledande funktion, projektledning eller annan erfarenhet som SMHI bedömer likvärdig.

Meriterande är om du har:

  • kunskap och/eller erfarenhet från området säkerhet och beredskap
  • erfarenhet av personal- och budgetansvar
  • notariemeritering
  • erfarenhet av affärsjuridik, arbetsrätt eller EU-rätt
  • erfarenhet av arbete med compliance
  • erfarenhet av arbete i ledningsgrupp

Som person är du trygg och stabil med god självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Du ska ha intresse av och fallenhet för att vara ledare, och du leder och motiverar genom dialog och samverkan.

Då ett stort ansvar ligger i att få processer att fungera över avdelningsgränserna är förmågan att skapa goda relationer, engagemang och delaktighet av stor betydelse. Du har väl grundande och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Likväl som att du har öga för detaljer kan du även se saker ur ett större perspektiv och du har också förmågan att förmedla komplicerade saker/frågor på ett begripligt sätt.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) är förutsättningar för anställning på denna tjänst.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%

Placeringsort

Norrköping

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02.

Klicka här för att ansöka

Vill du veta mer

För ytterligare information kontakta Bodil Aarhus Andrae, Avdelningschef, Michael af Sandeberg, Chefsjurist eller Susanne Gullmar, HR-specialist. Fackliga representanter är för Saco-S SMHI, Veronica Malmkvist och för ST, Ronald Scheirer.

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Tänk på att de handlingar och uppgifter du skickar till SMHI genom din ansökan blir en allmän handling. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på att i första hand skriva det som du bedömer är relevant i förhållande till kraven på tjänsten. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse.


Dela sidan:
Skriv ut: